Overslaan en naar de inhoud gaan

IT'ers solliciteren het meest

De meest actieve sollicitanten zijn IT’ers. Maar liefst 41% van de werkzoekende IT’ers schrijft minimaal 5 sollicitatiebrieven per week.
© CCO / Pixabay
CCO / Pixabay

Dat blijkt uit gegevens van Brunel, dat onderzocht hoeveel sollicitaties een gemiddelde sollicitant per week verstuurt, en hoeveel tijd hij/zij kwijt is aan de opmaak van bijvoorbeeld het cv en de motivatiebrief. In totaal werden ruim 576 sollicitanten in diverse vakgebieden ondervraagd.

IT’ers hebben de banen voor het uitkiezen, blijkt ook weer uit dit onderzoek. Want ruim 4 op de 10 IT’ers die aan het solliciteren zijn stuurt minimaal 5 brieven of mails per week. Ruim een kwart van de ondervraagde IT’ers doet wekelijks drie sollicitaties de deur uit en 15% houdt het bij één brief. Slechts 3% van de werkzoekenden stuurt helemaal geen sollicitatiebrieven of mails en wacht tot hij of zij benadert wordt door een werkgever of opdrachtgever of denkt op een andere manier aan een baan te komen.

Hiermee zijn IT’ers samen met financiële experts het meest actief. HRM-specialisten zijn het minst van sollicitatiebrieven en -mails schrijven als ze op zoek zijn naar een baan. Verder ontdekten de onderzoekers van Brunel dat mannen per week iets meer sollicitaties versturen dan vrouwen.

Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 32% van de onderzochte sollicitanten wekelijks meer dan vijf sollicitaties verstuurt. In de IT is dit dus zelfs 41%.

CV vaak niet aangepast op vacature

Uit het onderzoek blijkt verder dat sollicitanten vaak meer tijd uittrekken voor de opmaak van hun motivatiebrief dan voor de opmaak van hun cv. Zo’n 44% van de ondervraagden is niet meer dan een kwartier bezig met de opmaak van zijn CV, terwijl 5% daar toch nog langer dan een uur mee kwijt is. Terwijl de meeste respondenten een kwartier tot een half uur bezig is met de opmaak van hun motivatiebrief. Terwijl 64 procent van de ondervraagden zegt zijn motivatiebrief per vacature aan te passen, doet slechts 24 procent dit ook voor het cv.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in