Overslaan en naar de inhoud gaan

'IT-omscholers vinden binnen drie maanden werk'

Wie een omscholingstraject volgt om in de techsector te gaan werken, komt daarna relatief snel aan werk. Dat blijkt uit onderzoek van opleidingsfonds TechMeUp onder 120 IT-omscholers. Bovendien blijkt het salaris na het omscholingstraject hoger dan voor die tijd.
onderwijs
© CC0/Pixabay License
CC0/Pixabay License

Omscholingstrajecten leiden potentieel techtalent in een aantal maanden op tot een beginnend IT'er. De grote vraag die zij hebben is vaak echter: hoe snel kom ik daarna aan een baan? Volgens het onderzoek van TechMeUp is dat dus relatief snel: gemiddeld binnen drie maanden.

Toch verschilt het wel per vakgebied hoe lang het precies duurt om betaald werk te vinden. Binnen development gaat dat het snelste: volgens het onderzoek vinden omscholers die deze kant op gaan gemiddeld binnen 63,5 dagen een baan. Voor Data-beroepen is dat zo'n 102 dagen en wie UX gaat doen, zoekt gemiddeld 205 dagen. 

Salaris is hoger

Volgens de cijfers van TechMeUp stijgt ook het salaris na een omscholingsprogramma. Gemiddeld verdient een student na afronding van zijn studie zelfs 211% meer dan voorheen. Voor de IT-opleiding was het gemiddelde inkomen namelijk 1.375 euro. Na de IT-opleiding is dat gestegen naar maar liefst 2.901 euro. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in