Loopbaan

Carriere
Omscholen

'IT-omscholers vinden binnen drie maanden werk'

Salaris aanzienlijk hoger dan voor omscholing. 

22 juni 2022

Salaris aanzienlijk hoger dan voor omscholing. 

Wie een omscholingstraject volgt om in de techsector te gaan werken, komt daarna relatief snel aan werk. Dat blijkt uit onderzoek van opleidingsfonds TechMeUp onder 120 IT-omscholers. Bovendien blijkt het salaris na het omscholingstraject hoger dan voor die tijd.

Omscholingstrajecten leiden potentieel techtalent in een aantal maanden op tot een beginnend IT'er. De grote vraag die zij hebben is vaak echter: hoe snel kom ik daarna aan een baan? Volgens het onderzoek van TechMeUp is dat dus relatief snel: gemiddeld binnen drie maanden.

Toch verschilt het wel per vakgebied hoe lang het precies duurt om betaald werk te vinden. Binnen development gaat dat het snelste: volgens het onderzoek vinden omscholers die deze kant op gaan gemiddeld binnen 63,5 dagen een baan. Voor Data-beroepen is dat zo'n 102 dagen en wie UX gaat doen, zoekt gemiddeld 205 dagen. 

Salaris is hoger

Volgens de cijfers van TechMeUp stijgt ook het salaris na een omscholingsprogramma. Gemiddeld verdient een student na afronding van zijn studie zelfs 211% meer dan voorheen. Voor de IT-opleiding was het gemiddelde inkomen namelijk 1.375 euro. Na de IT-opleiding is dat gestegen naar maar liefst 2.901 euro. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.