Loopbaan

Carriere
ontwikkelaar

IT-arbeidsmarkt flink opgeschud sinds maart

Python-vaardigheden veel minder in trek, Javascript en .NET veel meer.

© CC0 - Unsplash.com Miguelangel Miquelena
13 augustus 2020

Python-vaardigheden veel minder in trek, Javascript en .NET veel meer.

Sinds het begin van de Covid-19-crisis heeft zich een opmerkelijke omwenteling voltrokken in de vraag naar vaardigheden op de arbeidsmarkt, blijkt uit cijfers van verschillende recruiters.

De vraag naar ontwikkelaars met goede kennis en ervaring van Python is sinds maart afgenomen met 27 procent, volgens ZDNet die Hackerrank - een facilitator van assements en online sollicitaties voor ontwikkelaars - aanhaalt. Daarentegen is de vraag naar ontwikkelaars voor web- en mobiele apps juist flink toegenomen, en wel met 61 procent, blijkt uit cijfers van Indeed.

De vraag naar datascientists viel in juli terug met 43 procent ten opzichte van een jaar eerder, duidelijk meer dan de 36 procent daling van vacatures in de gehele IT-sector.

De CEO van Hackerrank - Vivek Ravisankar - waar ZDNet mee sprak, heeft wel een verklaring voor de bewegingen. Elk bedrijf dat hoopt uit deze pandemie te komen, ziet zich gedwongen te werken aan zijn online aanwezigheid. Anders lopen ze gevaar de nieuwe golf aan gebruikers mis te lopen. Daarom werken online retailers en gamingbedrijven hard aan het enigszins vernieuwen van hun interface terwijl bijvoorbeeld banken en de gezondheidszorg van veel verder komen. Dat verklaart waarom de vraag naar Javascript- en .NET-ontwikkelaars zo explosief groeit. Zij zijn essentieel voor het bouwen en onderhouden van web-applicaties.

 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.