Overslaan en naar de inhoud gaan

IPv6-doelstelling Amerikaanse overheid lijkt onhaalbaar

Een onderzoek van het National Institute of Standards and Technology laat zien, dat op dit moment minder dan 1 procent van Amerikaanse overheidswebsites het internetprotocol van de toekomst ondersteunt. 10 van de 1565 domeinen slaagden voor NIST's tests op het gebied van Domain Name Server, e-mail en website, om precies te zijn.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Gebrek aan ondersteuning

De overheidsorganisaties kampen bij de overstap met een gebrek aan ondersteuning bij dienstverleners en leveranciers van netwerkapparatuur, stelt een bij het IPv6-programma betrokken hoofdingenieur tegenover Network World. Het Defense Research and Engineering Network waar deze Ron Broersma voor werkt, is één van de organisaties die IPv6 al wel heeft weten te implementeren.

Maar Broersma kreeg daarbij wel te maken met onvoldoende IPv6-diensten bij de netwerkproviders waar de Amerikaanse overheid een contract mee heeft, verschillen in functionaliteit tussen hardware en software voor de IPv4- en IPv6-deln van het netwerk en gebrek aan ondersteuning van het Dynamic Host Configuration Protocol for IPv6. Ook bestaande beveiligingsproducten schoten tekort op het vlak van IPv6-onderteuning.

Geen sancties

In Nederland staat de overheid ook een transitie naar IPv6 voor. Hier is echt geen dwingende datum geformuleerd; overheden worden geacht IPv6 te implementeren tenzij te kunnen onderbouwen dat dat (nog) niet kan. In de wet die Amerikaanse overheden verplicht om IPv6 op 30 september 2012 geïmplementeerd te hebben, zijn overigens geen sancties opgenomen.

Voor de overstap van de interne netwerken is de Amerikaanse overheidsorganisaties meer tijd gegund. Die hoeven pas op 30 september 2014 klaar te zijn voor IPv6.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in