Overslaan en naar de inhoud gaan

iPhone-vertraging geldt alleen voor iPhone 6 en 7

De iPhone 8, 8 Plus en X hebben hardwareverbeteringen aan boord die een geavanceerd prestatiebeheer geven waardoor iOS onverwachte toesteluitval kan voorkomen. Dit stelt Apple in officiële antwoorden op kritische vragen van een Amerikaanse senator.
iPhone 6s Plus
© Apple.com
Apple.com

“Oudere iPhone-modellen zoals de iPhone 5s hebben andere vereisten voor systeemvermoen dan nieuwere iPhone-modellen”, verklaart de fabrikant. Die oudere generatie heeft dus geen last van het bewuste vertragen dat Apple stilletjes heeft doorgevoerd. De iPhone-maker beperkt soms het prestatieniveau voor toestellen van de 6- en 7-generatie om batterijpieken te voorkomen.

Uitleg na uitkomen

Oudere accu’s kunnen dergelijke pieken niet aan en kunnen dan voor complete, onverwachte uitval van de smartphone zorgen. Ook als de batterijlading nog voldoende is. Apple offert prestatieniveau op ten gunste van batterijvermogen, heeft het net voor de kerst uitgelegd in een persverklaring. Deze uitleg is verstrekt nadat is uitgekomen dat geruchten over bewuste iPhone-afknijping waarheid zijn. Dit heeft flinke ophef veroorzaakt.

Apple is met nog wat uitleg gekomen, in reactie op vragen van de Republikeinse senator John Thune, die voorzitter is van de commissie voor Handel, Wetenschap en Transport. Hij heeft de antwoorden van Apple op zijn acht vragen nu geopenbaard, meldt technieuwssite Ars Technica.

Vaag over transparantie

In de brief schept de iPhone-producent echter geen volledige duidelijkheid. Thune had ook gevraagd hoe Apple voortaan meer transparant zal zijn, wat het bedrijf van CEO Tim Cook heeft toegezegd in reactie op de ontstane ophef. Apple laat de Amerikaanse senator nu niet weten wat de genoemde hardwareverbeteringen zijn, waarmee het zijn nieuwste iPhones in wezen aanprijst.

Daarnaast blijft onduidelijk wat Apple eventueel doet wanneer de iPhone 8, 8 Plus en X ouder zijn en mogelijk zwakkere accu’s hebben. Tot slot stelt de fabrikant nog dat het “opties verkent” over mogelijke kortingen of terugbetalingen voor klanten die vóór het uitbreken van ‘batterygate’ hun iPhone-accu hebben laten vervangen. Zij hebben daarvoor toen de volle mep moeten betalen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in