Beheer

Personal Tech
iPhone XS

iOS12 maakt einde aan ellende bij iPhone XS

Oplossing nabij voor de bugs die de nieuwste iPhones teisteren.

iPhone XS © CC BY-SA 2.0 - Flickr.com John Jones
9 oktober 2018

Oplossing nabij voor de bugs die de nieuwste iPhones teisteren.

Apple heeft een update uitgebracht van iOS 12 en repareert daarmee onder meer de slechte wifi-ontvangst en de noodzaak de telefoon te ontgrendelen voordat hij de Lightning-kabel herkent.

Gebruikers klaagden al sinds het uitkomen van de nieuwe smartphones in de derde week september over het kabel- en het wifi-probleem. De update biedt ook uitkomst voor een iets minder bekend probleem dat de positie van de toets voor '.?123'-toets op het toetsenbord van de iPad was gewijzigd.

Verder repareert Apple nog wat kleinere probleempjes zoals dat in sommige gevallen de ondertiteling niet verschijnt bij video's en storingen in de Bluetooth-connecties.

Wifi-ergernis

Bezitters van een iPhone XS of XS max merkten al snel dat hun gloednieuwe smartphone minder presteerde op bekende netwerken dan hun oude telefoon. Ook bleek de nieuwe telefoon vaak het 2,4 GHz netwerk te kiezen, waar ook een 5GHz wifi-netwerk beschikbaar was. De 5GHz-netwerken leveren een hogere capaciteit en zijn minder druk dan 2.4 GHz.

Het Lightning-probleem had tot gevolg dat de smartphones niet werden opgeladen als niet eerst het scherm werd geactiveerd. Overigens zijn er ook gebruikers die geen van beide problemen tegenkwamen.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.