Overslaan en naar de inhoud gaan

'Apple stopt met Intel voor wifi en bluetooth'

Apple heeft Intel laten weten dat het in zijn volgende mobiele apparaten geen gebruik gaat maken van de wifi- en bluetoothcomponent die de chipmaker aan het ontwikkelen is. Het zou gaan om een component Sunny Peak, dat zorgt voor wifi- en bluetoothfunctionaliteit.
goedkopere iPhone
© Apple
Apple

De Israëlische website Calcalist bericht hierover. De publicatie zou interne documenten hebben ingezien en hebben gesproken met betrokkenen. Intel zou de ontwikkeling van Sunny Peak hebben stopgezet na het nieuws. Het gaat om iPhones die na 2020 op de markt komen.

Intel heeft inmiddels ook gereageerd op de geruchten. Volgens de chipfabrikant zou er niets veranderd zijn aan de roadmap van 2018 tot 2020. “We blijven ons houden aan de 5G-plannen en projecten.”

In de interne communicatie zou Apple worden beschreven als een belangrijke klant op het gebied van mobiele communicatie. De chipfabrikant verwachtte dat Apple de belangrijkste afnemer van het product zou zijn.

Bloomberg berichtte begin april al over geruchten dat Apple zou overstappen van Intel naar eigen chips. Het bedrijf zou het op die manier makkelijker willen maken om hardwareplatformen op elkaar af te stemmen. Intel zou 5 procent van de jaarlijkse omzet uit de samenwerking met Apple halen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in