Beheer

Infrastructuur
iPhones

iOS-update geeft 4G-storingen

iPhone-gebruikers kampen met connectiviteitsuitval bij recente iOS-updates.

iPhone XR © Apple
27 december 2018

iPhone-gebruikers kampen met connectiviteitsuitval bij recente iOS-updates.

Apple laat steken vallen met de afgelopen paar updates voor iOS-versie 12. Het mobiele besturingssysteem blijkt bij bepaalde iPhone-modellen te zorgen voor verlies van verbindingen. De iOS 12.1.1-update moest dit al verhelpen, maar wist dat niet te realiseren. Ook de snel daarna uitgebrachte 12.1.2-release brengt problemen. Workarounds doen de ronde om getroffen gebruikers weer online te helpen.

De verstoring van mobiele dataverbindingen voor iPhones treedt niet op bij alle gebruikers en alle modellen van Apple's smartphone. Terwijl toestellen nog wel via Wi-Fi online kunnen, is in bepaalde gevallen de 4G-verbinding verstoord. Het begin december uitgekomen iOS 12.1.1 was bedoeld om dit te verhelpen, net zoals de mid december gauw uitgebrachte versie 12.1.2. Deze updates hebben de geconstateerde problemen niet volledig de wereld uit geholpen.

Meer modellen

Updaten naar de actuele iOS-release kan dus negatieve gevolgen hebben, waarschuwt onder meer Forbes. Terwijl Apple in de release notes voor 12.1.2 stelt dat deze update een kwestie oplost die mobiele connectiviteit raakt in Turkije voor de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max, lijkt de 4G-verstoring juist groter te zijn geworden. Forbes constateert dat meer iPhone-modellen in meer landen en op meer continenten nu last hebben van telecomuitval.

Gebruikers in Europa, Noord-Amerika en Azië klagen over weggevallen mobiele verbindingen op hun iPhones. Het gaat vooralsnog niet om enorme aantallen gebruikers, wat de oorzaak lastiger te bepalen maakt. Apple is al druk doende met het ontwikkelen van 12.1.3 en ondertussen gaan er workarounds rond op internet om getroffen gebruikers hun 4G-uitval te laten verhelpen.

Fixes

Een mogelijke fix is het uitschakelen van de functionaliteit om telefoongesprekken via dataverbindingen te laten lopen, meldt Apple-nieuwssite 9to5Mac. Het gaat hierbij om de iOS-optie 'Bellen via wifi' wat valt te vinden in de Instellingen onder 'Mobiel netwerk'. Indien het uitschakelen van dat datagebruik niet helpt, is een andere tip het aanpassen van spraak- en datagebruik voor 4G. Bij 'Mobiel netwerk' is onder 'Opties mobiele data' de iOS-instelling 'Schakel 4G in' om te zetten van 'Gesprekken en data' naar 'Alleen data'.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.