Overslaan en naar de inhoud gaan

iOS-update geeft 4G-storingen

Apple laat steken vallen met de afgelopen paar updates voor iOS-versie 12. Het mobiele besturingssysteem blijkt bij bepaalde iPhone-modellen te zorgen voor verlies van verbindingen. De iOS 12.1.1-update moest dit al verhelpen, maar wist dat niet te realiseren. Ook de snel daarna uitgebrachte 12.1.2-release brengt problemen. Workarounds doen de ronde om getroffen gebruikers weer online te helpen.
iPhones sept 2018
© Apple
Apple

De verstoring van mobiele dataverbindingen voor iPhones treedt niet op bij alle gebruikers en alle modellen van Apple's smartphone. Terwijl toestellen nog wel via Wi-Fi online kunnen, is in bepaalde gevallen de 4G-verbinding verstoord. Het begin december uitgekomen iOS 12.1.1 was bedoeld om dit te verhelpen, net zoals de mid december gauw uitgebrachte versie 12.1.2. Deze updates hebben de geconstateerde problemen niet volledig de wereld uit geholpen.

Meer modellen

Updaten naar de actuele iOS-release kan dus negatieve gevolgen hebben, waarschuwt onder meer Forbes. Terwijl Apple in de release notes voor 12.1.2 stelt dat deze update een kwestie oplost die mobiele connectiviteit raakt in Turkije voor de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max, lijkt de 4G-verstoring juist groter te zijn geworden. Forbes constateert dat meer iPhone-modellen in meer landen en op meer continenten nu last hebben van telecomuitval.

Gebruikers in Europa, Noord-Amerika en Azië klagen over weggevallen mobiele verbindingen op hun iPhones. Het gaat vooralsnog niet om enorme aantallen gebruikers, wat de oorzaak lastiger te bepalen maakt. Apple is al druk doende met het ontwikkelen van 12.1.3 en ondertussen gaan er workarounds rond op internet om getroffen gebruikers hun 4G-uitval te laten verhelpen.

Fixes

Een mogelijke fix is het uitschakelen van de functionaliteit om telefoongesprekken via dataverbindingen te laten lopen, meldt Apple-nieuwssite 9to5Mac. Het gaat hierbij om de iOS-optie 'Bellen via wifi' wat valt te vinden in de Instellingen onder 'Mobiel netwerk'. Indien het uitschakelen van dat datagebruik niet helpt, is een andere tip het aanpassen van spraak- en datagebruik voor 4G. Bij 'Mobiel netwerk' is onder 'Opties mobiele data' de iOS-instelling 'Schakel 4G in' om te zetten van 'Gesprekken en data' naar 'Alleen data'.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in