Overslaan en naar de inhoud gaan

iOS12 maakt einde aan ellende bij iPhone XS

Apple heeft een update uitgebracht van iOS 12 en repareert daarmee onder meer de slechte wifi-ontvangst en de noodzaak de telefoon te ontgrendelen voordat hij de Lightning-kabel herkent.
iPhone XS
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Gebruikers klaagden al sinds het uitkomen van de nieuwe smartphones in de derde week september over het kabel- en het wifi-probleem. De update biedt ook uitkomst voor een iets minder bekend probleem dat de positie van de toets voor '.?123'-toets op het toetsenbord van de iPad was gewijzigd.

Verder repareert Apple nog wat kleinere probleempjes zoals dat in sommige gevallen de ondertiteling niet verschijnt bij video's en storingen in de Bluetooth-connecties.

Wifi-ergernis

Bezitters van een iPhone XS of XS max merkten al snel dat hun gloednieuwe smartphone minder presteerde op bekende netwerken dan hun oude telefoon. Ook bleek de nieuwe telefoon vaak het 2,4 GHz netwerk te kiezen, waar ook een 5GHz wifi-netwerk beschikbaar was. De 5GHz-netwerken leveren een hogere capaciteit en zijn minder druk dan 2.4 GHz.

Het Lightning-probleem had tot gevolg dat de smartphones niet werden opgeladen als niet eerst het scherm werd geactiveerd. Overigens zijn er ook gebruikers die geen van beide problemen tegenkwamen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in