Beheer

Personal Tech
stijging

Internet wordt duurder

Klant betaalt voor nieuwe investeringen in netwerken

stijgende lijn © CC0 Pixabay,  Geralt
6 juni 2017

Klant betaalt voor nieuwe investeringen in netwerken

De prijzen van internet, tv en bellen gaan de komende maanden voor de meeste Nederlanders omhoog. De kabelaars en telecombedrijven zeggen dat dat is om investeringen te doen in de capaciteit van hun netwerk.

Zes van de zeven grootste providers van Nederland gooien vanaf 1 juli hun tarieven omhoog. T-Mobile is de enige die de prijzen gelijk houdt. De gemiddelde prijsstijging is 22 euro op jaarbasis, meldt vergelijkingssite Pricewise.

Behalve investeringen in capaciteit en stabiliteit van het netwerk, geven de bedrijven ook veel uit aan het uitzenden van televisieseries en sportwedstrijden.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
6
Reacties
Bop 07 juni 2017 13:17

Trap er niet in Jacques!
Bij Xs4all was er ook een 'versnelling bij het hetzelfde abonnement, u betaalt alleen meer'. Dat was voor het laagste internetabonnement 12 x 5 = 60 euro per jaar. Vervolgens bleek er een nieuw basisabonnement voor het oude geld, correctie 1 euro per maand méér. Daar heb ik naar 'overgeschakeld', oftewel ben bij hetzelfde gebleven, voor 1 euro meer. Zoiets was al eerder een keer aan de hand.
Vergeet ook niet te blijven hameren op de toegezegde snelheid. Als ze 20 Mb toezeggen dan moeten ze dat ook maar ongeveer waarmaken, en geen 15, of 10.

Pieter 07 juni 2017 09:14

De vrije markt... Kijk naar de UK, daar zijn er ook plannen om het spoor terug te nationaliseren. Het lijkt mij dat bepaalde infrastructuur beter nationaal kan beheerd worden (water, elektra, gas, internet) zodat er een beleid kan gevoerd worden en niet "zo goedkoop mogelijk". En dan een openbaar bestuur en geen geregel in achteraf kamertjes

Jacques van der Palen 06 juni 2017 23:24

Zo, zo, dus voor de kwaliteit! Ik krijg te horen dat verhogen van mijn snelheid boven 11 Mb voorlopig nog niet eens in de planning staat, terwijl mijn abonnement minstens 20 Mb vraagt. En wel de prijs van het abonnement omhoog. Tjeetje, ik ban blij dat de bakker niet zegt: ik kan geen goed brood leveren, dus betaal er maar wat meer voor de kwaliteit die je nu krijgt!

Kees Noorlander 06 juni 2017 13:37

@Erwin
Ziggo verhoogt nu ook de tarieven, zonder de snelheid van het basispakket te verhogen.

HAJ 06 juni 2017 13:28

Wat was het eenvoudig, twintig jaar geleden. We betaalden kijk-en luistergeld en kregen de tv en radio in huis via de lucht. Dat zou ook nu kunnen, ook digitaal. Maar ja...., dan kan de commercie niet meesnoepen. Iedereen maakt nieuwe verdienmodellen en zend 'hetzelfde uit'.
Tv etc. via de kabel? Iedereen heeft nu een eigen router/versterker/modem op zijn stopcontact ingeplugd, zou kunnen vervallen in veel gevallen. Energiebesparen e/o CO2-uitstoot verminderen kan ook door clusteren via informatiestreams via één partij en een door de overheid gereguleerde prijs, bijvoorbeeld in combinatie met Free Wifi.

Erwin 06 juni 2017 12:34

Laat me eens raden: Al die providers maken gebruik van het KPN Netwerk ?
Een kleine 2 jaar geleden trokken ook alle KPN-dochters in de kielzog van KPN hun beltarieven gelijk. Hoezo concurrentie op de markt ?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.