Development

Software-ontwikkeling
internet explorer

Internet Explorer is geen browser, aldus Microsoft

Topman: gebruik IE als een 'compatibility solution' en niet als je dagelijkse browser.

8 februari 2019

Topman: gebruik IE als een 'compatibility solution' en niet als je dagelijkse browser.

Wie Internet Explorer (IE) als standaard webbrowser gebruikt, kan beter overstappen. IE is namelijk geen volwaardige browser maar een 'compatibility solution' voor specifieke websites binnen het bedrijfsnetwerk. Dat schrijft een Microsoft-topman in een blogpost.

Volgens Chris Jackson, Microsofts wereldwijde baas van cybersecurity, is IE niet te vergelijken met andere browsers. In zijn blogpost 'The perils of using Internet Explorer als your default browser' legt hij uit waarom (zakelijke) gebruikers IE niet als hun standaard browser moeten gebruiken. "Internet Explorer is een compatibility solution. We (Microsoft, red.) ondersteunen geen nieuwe webstandaarden en hoewel veel websites goed werken, testen veel ontwikkelaars hun sites niet voor IE. Ze testen hun sites voor moderne browsers." 

Jackson wijst erop dat het voor sommige bedrijven 'eenvoudig' is om IE als standaard browser te gebruiken. Toch raadt hij om IE alleen specifiek in te zetten voor interne sites die het beste (of alleen) werken in de browser. Ook noemt de topman de Enterprise Mode Site List-functie in IE 11 die zakelijke gebruikers helpt om over te stappen naar een andere browser en het gebruik van IE zoveel mogelijk te beperken. 

Geen reclame voor Edge

Hoewel Microsoft er een handje van heeft om zijn nieuwere Edge-browser te promoten, doet Jackson dat nu niet. Ook concurrerende browsers als Chrome en Firefox worden niet genoemd, stipt Zdnet aan. In zijn blogpost schrijft Jackson dat 'ik niemand een browser wil opdringen.' "Windows geeft je de keuze en je mag zelf kiezen welke browser het beste bij jouw wensen aansluit", antwoordt de topman op de vraag van een Windows-gebruiker. 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.