Innovatie & Strategie

Zakelijke software
Edge

'Internet Explorer gaat gebruikers automatisch doorsturen naar Edge'

Doorsturen gebeurt alleen bij incompatibele websites.

© Microsoft
27 oktober 2020

Doorsturen gebeurt alleen bij incompatibele websites.

Internet Explorer, de oude browser van Microsoft, gaat gebruikers automatisch doorsturen naar de nieuwe Edge-browser als gebruikers een incompatibele website bezoeken. Gebruikers krijgen hier wel eerst een melding over.

Microsoft beheert een lijst met websites die niet langer compatibel zijn met Internet Explorer. Op die lijst staan nu 1.156 websites, zoals Twitter, Google Drive en Microsoft Teams. Aan de hand van die lijst en een Internet Explorer Browser Helper Object (BHO) genaamd 'IEtoEdge BHO' worden gebruikers doorgestuurd naar de nieuwe browser, meldt Bleeping Computer

De BHO controleert of een website compatibel is met Internet Explorer. Blijkt dat niet het geval, dan opent BHO de website automatisch in Edge. Ook verschijnt het bericht "deze website werkt niet met Internet Explorer!". Daarnaast verschijnt een optie om hun Internet Explorer-instellingen, -data en -cookies te migreren naar Edge. Gebruikers die dat niet willen doen, kunnen klikken op 'continue browsing' om de website alsnog in Edge te bekijken. Het tabblad in Internet Explorer wordt automatisch gesloten.

De omleiding geldt overigens niet voor alle browsers. De nieuwe functie gaat pas in vanaf Microsoft Edge 87, die rond 17 november beschikbaar wordt. 

Einde ondersteuning in zicht

Microsoft werkt al langer aan het verder uitkleden van Internet Explorer. De bedoeling is namelijk dat de browser geheel gaat verdwijnen en gebruikers overstappen naar het nieuwe Edge. De komende maanden wordt dan ook gewerkt aan het verwijderen van ondersteuning voor Internet Explorer. Zo kan Teams na 30 november niet meer in combinatie met de oude browser gebruikt worden. 

Microsoft stopt vanaf maart 2021 met het verstrekken van beveiligingsupdates voor Internet Explorer. 

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.