Management

Software-ontwikkeling
Internet Explorer

Microsoft zet IE en oude Edge aan de kant

Microsoft kondigt het uitfaseren van twee van zijn drie browsers aan.

18 augustus 2020

Microsoft kondigt het uitfaseren van twee van zijn drie browsers aan.

Na 30 november 2020 kan Teams niet meer gebruikt worden in combinatie met Internet Explorer. Vanaf 17 augustus 2021 stopt ook de ondersteuning van Internet Explorer in Microsoft 365. Verder moet de klassieke Edge-browser op de desktop er aan geloven. Vanaf maart 2021 stopt Microsoft met het verstrekken van beveiligingsupdates voor deze browser.

Microsoft heeft de plannen met zijn browsers gisteren uiteen gezet in een blog. Het bedrijf zegt zich volledig te richten op Chromium Edge.

Hoewel het lijkt alsof Microsoft nu echt definitief afscheid neemt van Internet Explorer, is dat toch niet het geval. Onderdelen van de browser zijn essentieel voor de werking van het Windows-besturingssysteem.

Tot dat de betreffende versie van Windows aan het eind van zijn levensduur komt, kunnen klanten die zelfgemaakte IE11-apps hebben, die blijven gebruiken. Maar zij hebben geen toegang meer tot Microsoft 365-apps met IE11 vanaf augustus volgend jaar. Ook Chromium Edge heeft nog ondersteuning voor IE11 via de Internet Explorer-modus.

Chromium Edge is vanaf juni 2020 Microsofts standaard browser voor iedereen die Windows 10 1803 of nieuwer gebruikt. Sinds die datum verspreidt Microsoft deze nieuwe Edge via Windows Update. Vanaf de eerstvolgende feature-update van Windows 10 (20H2, of wel de Fall update) komt Chromium Edge standaard mee in de bundel met Windows 10.

Internet Explorer End of Life

2
Reacties
Bop 28 augustus 2020 14:28

'Up te daten'.
Bij te werken, op te waarderen, zeg maar.

Nog erger: 'geupdatet'.
Engerlands.

Piet Bruins 25 augustus 2020 14:47

Een aantal jaren geleden heb ik de eerste Microsoft Surface gekocht. Hij werkt nog steeds goed, maar IE gaat problemen geven. YouTube doet het bijna niet meer en anderen volgen. Microsoft zegt zelf dat de Surface niet "up te daten" valt. In de Windowsstore is daar geen app voor te vinden. Valt er nog iets aan te doen of moet ik deze Surface als een verdedeld e-book gaan gebruiken?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.