Beheer

Infrastructuur
kerkhof

Inlog op Android 2.3.7 Gingerbread en ouder eind september niet meer mogelijk

Apparatuur kan naar recycling.

© Shutterstock Gill Copeland
2 augustus 2021

Apparatuur kan naar recycling.

Google maakt het gebruik van alle apparatuur op basis van Android-versie 2.3.7 of ouder onmogelijk vanaf 27 september dit jaar. Het bedrijf zegt dat de actie voortvloeit uit het beleid gebruikers veiligheid te willen bieden.

Vanaf 27 september is het niet meer mogelijk via Android 2.3.7 of ouder in te loggen op Google-diensten als Gmail, YouTube en Maps. Wie dat probeert, zal merken dat er foutmeldingen optreden na het intikken van gebruikersnaam en wachtwoord. Het is hooguit nog mogelijk enkele van deze diensten te gebruiken via de webbrowser van het toestel zolang er een actieve login is op het toestel voor 27 september. Uitloggen en opnieuw inloggen zal echter niet meer lukken. Google geeft als verklaring dat het deze stap neemt "als onderdeel van voortdurende pogingen onze klanten te beschermen."

De website liliputing.com ontdekte de wijziging in het beleid voor Android. Google kondigde al eerder aan dat het de ondersteuning van de oudere Android-versies zou uitfaseren en adviseerde gebruikers Android-versie 4.0 of hoger te gebruiken. Er was nog geen datum gekoppeld aan het levenseinde van de Android-versies 2.3.7 en ouder. Overigens blijft Android 3.0 (Honeycomb) - hoewel ook afgeraden door Google - nog wel bruikbaar

Het is de vraag hoeveel apparatuur nog gebruik maakt van deze Android-versies die inmiddels meer dan 10 jaar oud zijn.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.