Loopbaan

Carriere
ING bank

ING: tariefsverlaging raakt externen niet

“Niet de gedetacheerde wordt geraakt, maar de broker”, aldus ING over 20 procent tariefsverlaging voor externen.

© ING
25 juni 2020

“Niet de gedetacheerde wordt geraakt, maar de broker”, aldus ING over 20 procent tariefsverlaging voor externen.

Net als andere bedrijven in heel Nederland worden ook de banken geraakt door de economische gevolgen van de coronacrisis. Daarom heeft de ING een drietal maatregelen genomen die met name consequenties hebben voor gedetacheerden bij de bank. Volgens de financiële instelling gaat het om 5000 externen bij de ING, waarvan 2600 gedetacheerden. Helaas is volgens ING niet bekend om hoeveel IT'ers het gaat, laat het weten aan AG Connect.

De maatregelen

ING vraagt aan detacheerders om hun tarieven met 20 procent te verlagen. Volgens woordvoerster Karin van der Pol wordt hiermee de detacheerder niet geraakt, maar de broker van de gedetacheerde. Deze reactie van de bank kan echter botsen met de mogelijkheid dat brokers de tariefsverlaging doorberekenen. Daardoor wordt de gedetacheerde alsnog geraakt door de maatregel van ING.

Volgens van der Pol is het nodig: “want alleen op deze manier kan de ING de externe medewerkers aan het werk houden. Daarbij gaat het om een tijdelijke maatregel.” De duur van deze tijdelijkheid is wel langer dan een half jaar; de tariefsverlaging loopt tot eind 2020, laat de ING-woordvoerster weten aan AG Connect.

'Vanwege welzijn'

Verder vraagt ING van alle externe medewerkers om hun werkweek te beperken tot een maximum van 36 uur. Volgens van der Pol is deze maatregel het gelijktrekken van het huidige interne beleid naar het externe beleid. Ze voegt daar nog aan toe: “Het geldt dus alleen voor de externen die een werkweek maken van meer dan 36 uur.”

Als derde maatregel heeft de ING besloten om externe medewerkers te verplichten om vijf weken vakantie op te nemen. Het gaat hier niet om opnemen in één keer, maar om 'pro rata'. Ook hier trekt de bank de lijn van intern naar extern beleid door. Van der Pol: “We hebben dit beleid al voor de interne medewerkers, vanwege de zware tijden die het zijn geweest. Het is vanwege welzijnsoverwegingen dat we het beleid doortrekken naar alle externe medewerkers.”

Niet verder kunnen met elkaar

Volgens van der Pol zijn de maatregelen echt nodig. Als de externe medewerkers niet akkoord gaan met de nieuwe maatregelen dan betekent dit dat de partijen niet verder met elkaar kunnen gaan. Door de tekorten aan IT'ers op de arbeidsmarkt kan het zo zijn dat IT'ers elders op zoek gaan naar werk waar er een beter tarief wordt geboden. Van der Pol reageert: “Dit is helaas een maatregel die we moeten nemen, gezien de economische situatie dit moment. Het is betreft dus een tijdelijke maatregel. Hiermee willen we ervoor zorgen dat we zo veel mogelijk werk kunnen blijven bieden.”

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
3
Reacties
Eric-Jan Hoogendijk 27 juni 2020 17:26

Ik werkte begin deze eeuw voor een kleine detacheerder deze had voor de opdrachtgever (overheid) een kleine opslag van €5,- /uur op mijn tarief van €40,-/uur. Totdat de overheid besloot alleen nog met grote spelers als Cap Gemini contracten af te sluiten. De opslag werd toen €40,- wat mijn uurtarief ineens op €80,- bracht. Ik kreeg er geen Eurocent meer om. Dus die 20% eraf moet echt wel kunnen hoor.

Frederik 25 juni 2020 13:47

De ING haalt wat zaken door elkaar. Er zijn maar een beperkt aantal brokers welke zaken mogen doen met de ING zoals Fastflex deze verdienen maar zeer kleine marges. Gewone IT bedrijven welke eigen medewerkers detacheren worden door de genoemde maatregelen getroffen. Er wordt voor het gemak door ING vergeten dat de tarieven al jaren niet zijn gestegen maar de salarissen wel. Het is gewoon onmogelijk om voor een medewerker een 30% lager tarief te rekenen (de medewerker wordt wel gewoon 40 uur betaald) want dit komt dan ver onder de kostprijs terecht. Op termijn dus geen haalbare zaak waardoor de detacheerder kopje onder gaat. Freelancers mogen niet via dit soort bedrijven ingezet worden van de ING dus de beredenering klopt niet.

Ronald kunenborg 25 juni 2020 12:40

Ik hoor van meer freelancers bij banken dat dit bij hen ook gebeurt. Minder scherp dan bij de kredietcrisis, gelukkig. En het zal de freelancers ook weer leren waarom het uurtarief hoger moet zijn dan in vaste dienst. Die buffers moet je gewoon opbouwen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.