Overslaan en naar de inhoud gaan

Vraag naar junior en gedetacheerde ICT'ers neemt af door coronacrisis

Hoewel lang niet alle ICT-beroepen door de coronacrisis op de tocht staan, zijn er wel een aantal sectoren waarin een overschot zichtbaar is. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van het UWV. Doordat projecten stilvallen worden gedetacheerde ICT'ers opgezegd en kunnen junior en omgeschoolde IT'ers niet aan de slag. Toch zijn er ook plekken waar juist tekorten zijn.
Mac
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

"De arbeidsmarkt ziet er plotseling heel anders uit dan een maand geleden. Ineens kan je voor het feit staan dat er in jouw beroep op dit moment geen werk meer is", vertelt Tof Thissen, directeur UWV Werkbedrijf.

Softwareontwikkeling laat nu bijvoorbeeld een erg wisselend beeld zien. Waar de één deze ontwikkelingen juist nu wil versnellen, zijn er ook sectoren die dit werk stilleggen omdat ze het zelf moeilijk hebben. Ook andere projecten vallen dus stil, waardoor het lastig kan zijn voor junior en omgeschoolde ICT'ers om aan de slag te gaan. Voor gedetacheerde IT'ers gaat het werk in rook op. 

Daarnaast staan IT-opleidingen voor een uitdaging, stelt het UWV. De opleidingen worden nu deels online gegeven, of vallen helemaal stil.

Tekort op supportdesks

Tegelijkertijd zijn er veel te weinig mensen aanwezig op de supportdesks, signaleert het UWV. Dit werk is juist nu belangrijk omdat veel mensen thuiswerken. Het UWV ziet hier signalen van drukte en tekorten.

Ook is er veel vraag naar ondersteuning bij het streamen van live video's, bijvoorbeeld in het onderwijs of bij uitvaarten. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in