Overslaan en naar de inhoud gaan

IT-opleiders zien inkomsten sterk dalen door coronacrisis

Aanbieders van ICT-opleidingen hebben flink last van de maatregelen die genomen zijn tegen het coronavirus. Ze zien hun inkomsten met gemiddeld 70 procent dalen omdat trainingen worden afgezegd of uitgesteld. Bij sommige aanbieders is zelfs het gehele lesaanbod stilgevallen. Dat schrijft het ICT Leerplatform na een rondgang onder ICT-opleiders.
Computers in lokaal
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

ICT-opleiders schakelen, net als al het andere onderwijs, zoveel mogelijk over op online lessen. Maar klanten geven de voorkeur aan klassikaal fysiek onderwijs, schrijft ICT Leerplatform, een netwerk van opleiders binnen branchevereniging NLdigital. Daarom zijn opleidingen uitgesteld tot later in het jaar. En soms zijn trainingen niet geschikt om online voort te zetten of ontbreekt het opleiders aan de juiste faciliteiten. Bij sommige opleiders is daarom zelfs het gehele lesaanbod stilgevallen.

Directeur Lotte de Bruijn van NLdigital vindt het een zorgwekkend signaal dat de opleiders afgeven. “Het trainen en opleiden van werknemers is cruciaal in onze sector. Deze bedrijven zijn een belangrijk onderdeel van het digitale ecosysteem. We kijken samen met het ICT Leerplatform wat we als collectief kunnen doen om te helpen.”

De opleiders geven aan dat ze blij zijn met het pakket aan noodmaatregelen van de overheid. Het helpt om voor de korte termijn de klap op te vangen. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen op de lange termijn zijn.

IT’er leert het liefst (deels) klassikaal

Ook uit onderzoek van AG Connect bleek in februari al dat IT’ers de voorkeur geven aan blended learning of traditionele klaslokalen. Slechts 8 procent van de respondenten geeft aan het liefste alleen online te leren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in