Overslaan en naar de inhoud gaan

IFIP-awards voor Aiko Pras en Wil van der Aalst

Professor dr. Wil van der Aalst en Professor. dr. Aiko Pras hebben van de International Federation for Information Processing (IFIP) een award ontvangen. Daarmee worden ze beloond voor "hun inzet voor en de internationale academische ontwikkeling van hun vakgebied en hun actieve bijdrage aan IFIP.

De prijzen werden uitgereikt tijdens de Algemene Vergadering van IFIP, de koepelorganisatie van nationale en internationale verenigingen voor ICT – en Informatieprofessionals in Kiev. De Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) is lid van IFIP en vertegenwoordigt de Nederlandse professionals en academici.

Aiko Pras is de Nederlandse vertegenwoordiger in de Technische Commissie voor Communications Systems (TC6) van IFIP. Hij ontving de Silver Core Award vanwege zijn inzet voor de commissie en IFIP. De commissie richt zich op de interne communicatie en het gebruik van ICT-systemen. Daarnaast is deze commissie de initiator van de Open Digitale Bibliotheek van IFIP en de verbinding naar andere open platforms.

Wil van der Aalst is benoemd tot IFIP Fellow, de meest prestigieuze technische onderscheiding voor een persoon binnen IFIP. De prijs is een erkenning voor “outstanding contributions in the field of information processing, in the role as a Technical Leader, Scientist, Engineer, or Educator”.

Van der Aalst is de Nederlandse vertegenwoordiger in de werkgroep over het ontwerpen en evalueren van Informatiesystemen. Deze werkgroep maakt deel uit van de Technische Commissie voor Informatiesystemen (TC8) van IFIP. De commissie is opgesteld om interactie tussen professionals en onderzoekers te bevorderen op het gebied van concepten, methoden, technieken en tools om ICT in organisaties te ontwikkelen en te implementeren. Het ondersteunen van besluitvorming, het analyseren van data en het gebruik van technologie voor strategische transformatie processen is onderdeel van het werkveld van deze commissie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in