Overslaan en naar de inhoud gaan

IBM plaatst kwantumcomputer bij klant in Japan

IBM heeft voor de tweede keer in korte tijd kwantumhardware opgeleverd buiten het eigen kwantumcentrum in de Amerikaanse staat New York.
IBM Q System One
© IBM
IBM

De installatie van de Quantum System One vond plaats in het Kawasaki Business Incubation Center in de Japanse stad Kawasaki, meldt het bedrijf in een blog.

Onder meer een team van Mitsubishi Chemical gaat er algoritmen testen om het gedrag van chemische componenten te analyseren met als doel het energieverbruik van OLED-beeldschermen efficiënter te maken.

Toepassing in financiële wereld

De levering is een onderdeel van een vorig jaar gestarte samenwerking tussen IBM en de universiteit van Tokio op het gebied van kwantumfysica. Andere partijen die aan de slag gaan met de Quantum System One in Kawasaki zijn de Mizuho Financial Group en de Mitsubishi Financial Group. Zij werken aan kwantumalgoritmen voor risicobeheer en de prijsbepaling van opties. Daarmee zou een beter portfoliomanagement mogelijk worden.

Dat IBM nu al twee kwantumsystemen heeft geplaatst buiten de eigen onderzoekscentra geeft wel aan dat de hardware dusdanig robuust werkt dat er niet voortdurend IBM-technici paraat hoeven staan voor troubleshooting. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in