Overslaan en naar de inhoud gaan

IBM-dochter Red Hat schrapt logo

Het door IBM overgenomen Red Hat past zijn logo aan. Het bekende beeldmerk van man-met-rode-hoed wordt geschrapt, omdat het op sommige klanten in de enterprise-markt werd geassocieerd met negatieve steekwoorden als sinister, geheimzinnig, gemeen (evil) en stiekem. De oorsprong voor deze naamsverandering ligt volgens Red Hat zelf al in begin 2017.
Red Hat logo
© Red Hat
Red Hat

"26 jaar geleden was Red Hat een vechtlustige start-up die 'stiekem binnendrong' in datacenters met 'boxed' kopieën van een Linux-gebaseerd besturingssysteem. Tegenwoordig zijn we de marktleidende providers van opensource-oplossingen voor de enterprise hybrid cloud", stelt CEO Jim Whitehurst in een tweet. "We zijn geëvolueerd, en dat heeft ons logo ook gedaan."

Alleen nog hoed

Het bedrijf, wat door grootzakelijk ICT-leverancier IBM is overgenomen, schetst in een blogpost de totstandkoming van het nieuwe logo. De man-met-hoed wordt nu vervangen door alleen de rode hoed. Marketingtopman Tim Yeaton schrijft dat hij bij zijn aantreden als CMO (chief marketing officer) begin 2017 merkte dat het logo van Red Hat problemen had. Het werd in bepaalde gevallen, zoals op kleine schermen van smartphones, niet goed weergegeven. Op basis van dat probleem werd onderzoek ingesteld waaruit een serieuzere tekortkoming naar voren kwam.

De peiling onder zakelijke relaties waaronder ook klanten en potentiële klanten (prospects) wees uit dat sommigen een onverwachte, negatieve associatie hadden met het bekende beeldmerk. De man-met-hoed leek zich voor hun te verbergen in de schaduw, en was niets goeds van plan. Wie was die man, en wat doet hij in het logo? Dat was dus niet bepaald vertrouwwekkend, legt Yeaton uit. Dus is de mysterieuze man nu verwijderd van onder zijn rode hoed.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in