Overslaan en naar de inhoud gaan

Huawei gaat aan de slag met verminderen van CO2-uitstoot

Huawei wil de komende jaren aan de slag met het verminderen van CO2-uitstoot. Daarover vertelde Huawei-directeur Ken Hu tijdens de jaarlijkse Huawei Analyst Summit in Shenzen. Er werden diverse initiatieven die hiertoe moeten leiden toegelicht.
Huawei HQ, Shenzhen (China)
© Huawei
Huawei

Het Chinese bedrijf wil behalve innovatie op gebied van connectiviteit, clouddiensten en nieuwe apparaten ook aanzienlijk gaan verbeteren in energie-efficiëntie. Er wordt gewerkt aan verbeterde systeemarchitecturen en software om zo betere systeemprestaties te realiseren.

Door het optimaliseren van het stroomverbruik, moet Huawei’s digitale technologie CO2-uitstoot terug gaan dringen. Daarvoor gaat het bedrijf aan de slag met de omzetting van licht in elektriciteit met behulp van halfgeleidende materialen die een ‘fotovoltaïsche effect’ hebben. De ICT-infrastructuur van Huawei moet uiteindelijk ‘koolstofarm’ worden.

"We kijken ernaar uit om nauwer samen te werken met onze klanten en partners om een ​​groenere intelligente wereld te bouwen", aldus Hu.

Uitdagingen voor de toekomst

Huawei formuleerde tijdens de bijeenkomst ook een aantal technische uitdagingen voor de toekomst. Er werd daarbij onder meer gesproken over nieuwe detectie- en controlemogelijkheden voor de lichamelijke gezondheid, zoals hersencomputerinterfaces, spiercomputerinterfaces, 3D-weergaven, virtuele aanraking, virtuele geur en virtuele smaak.

Daarnaast wil het bedrijf zich in de toekomst ook richten op real-time onopvallende bloeddruk-, bloedsuiker- en hartmonitoring. Ook wordt er bekeken hoe AI kan worden ingezet om doorbraken te realiseren bij de ontwikkeling van chemisch-farmaceutische producten, biofarmaceutica en vaccins.

Huawei probeert ook nieuwe moleculen, katalysatoren en componenten met slimme rekenkracht uit te vinden. De huidige geheugenchips moeten op den duur worden vervangen door exemplaren die goedkoper en efficiënter zijn.  

Het evenement van Huawei is hier terug te zien.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in