Innovatie & Strategie

Branche
Xerox

HP bevestigt overnamevoorstel Xerox

HP in gesprek met Xerox over acquisitie. 

7 november 2019

HP in gesprek met Xerox over acquisitie. 

HP heeft na een dag aan geruchten bevestigd dat het een overnamebod heeft ontvangen van Xerox. Hoeveel Xerox voor zijn concurrent wil betalen, is niet bekend gemaakt. Wel zegt HP nog in gesprek te zijn met het bedrijf. 

Xerox wil mogelijk meer dan 27 miljard dollar neerleggen voor HP Inc, zo meldde The Wall Street Journal gisteren. Dat specifieke gerucht wilde HP niet bevestigen, maar het heeft nu wel duidelijk gemaakt dat er gesprekken gaande zijn tussen de twee bedrijven. Dat schrijft TechCrunch. Ook bevestigt het bedrijf dat het gisteren een voorstel van Xerox heeft ontvangen. 

Mocht er een deal komen, dan worden twee van de grootste namen op het gebied van kantoorapparatuur samengevoegd. De acquisitie zou echter opvallend zijn: HP is bijna drie keer meer waard dan Xerox, dat een marktwaarde van 8 miljard dollar heeft. Een kleine speler neemt dan dus een veel grotere concurrent over. 

HP laat voor nu weten dat het weloverwogen blijft handelen, "met discipline en oog voor wat het beste is voor al onze aandeelhouders". Wanneer een eventuele deal verwacht kan worden, is niet duidelijk. 

Printmarkt onder druk

Een samenvoeging van de twee bedrijven kan geen gek idee zijn. De markt voor print- en kopieerapparatuur staat al enige tijd onder druk, nu bedrijven minder behoefte hebben aan papieren versies van documenten. HP heeft bovendien al enige tijd moeite om mee te komen op de markt voor PC's. Om kosten te besparen snijdt het dan ook flink in zijn personeelsbestand.

Ook Xerox staat al enige tijd onder druk op de markt en zoekt naar manieren om kosten te besparen. Door te fuseren, kunnen de bedrijven volgens ingewijden van The Wall Street Journal nog verder in hun uitgaven snijden en zo ruim 2 miljard dollar besparen. 

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.