Overslaan en naar de inhoud gaan

Het veel snellere Wi-Fi 6 is klaar

Gisterenavond heeft de Wi-Fi Alliance de Wi-Fi 6-standaard officieel vrijgegeven en het certificeringsprogramma gestart. Dat betekent dat vanaf nu er steeds meer apparatuur met de nieuwe specificaties beschikbaar komt.
wifi
© CC0 - Unsplash.com
CC0 - Unsplash.com

Wi-Fi 6 (802.11ax) bundelt een aantal technologieën die samen het draadloze computernetwerk weer een stuk efficiënter en sneller maken. De maximum snelheid is nu 9.6 Gbps, hoewel dit het theoretisch maximum is. In de praktijk zal de overdrachtssnelheid lager uitvallen. De voorgaande versie heeft een maximum van 3,5 Gbps, dus ook in de praktijk zal de versnelling significant zijn. De nieuwe wifi-standaard dwingt ook een betere beveiliging af met WPA3.

De afgelopen maanden hebben verschillende producenten al apparatuur op de markt gebracht die aan de voorlopige standaard voldoet. Die apparatuur blijft gewoon werken. Mogelijk krijgen ze een kleine firmware-update om de laatste wijzigingen aan te brengen.

De eerste smartphone die een officiële Wi-Fi 6-certificering krijgt, is de Galaxy Note 10, zo heeft de Wi-Fi Alliance bekend gemaakt. De grootste boost komt echter van de introductie van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro die vorige week werden aangekondigd en voldoen aan Wi-Fi 6. Apple heeft echter zijn apparatuur nog nooit laten certificeren door de Wi-Fi Alliance. Maar het lijdt geen twijfel dat de nieuwste iPhones voldoen aan de standaard.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in