Overslaan en naar de inhoud gaan

Hekwerk gaat met blockchain ticketfraude tegen

Youp van ’t Hek, Jochem Myjer en Guus Meeuwis binden de strijd aan met ticketfraude. De kaartverkoop van hun voorstellingen gebeurt voortaan via blockchain. Kaartjes worden gekoppeld aan de smartphone van de koper. Tickets kunnen zo niet meer tegen woekerprijzen worden doorverkocht.
Chain
© CC0 - Unsplash
CC0 - Unsplash

Impresariaat Hekwerk, productiehuis Modestus en Guts Tickets hebben het afgelopen jaar een proef gedaan bij een aantal voorstellingen van Jochem Myjer. De resultaten hiervan zijn zeer positief, maakten zij donderdag bekend.

GET protocol
De oplossing is gevonden in het GET protocol; een op de blockchain gebaseerde techniek die smart-tickets uitgeeft die gekoppeld zijn aan een mobiele telefoon. Hierdoor kunnen de kaarten niet opgekocht of doorverkocht worden. GET is een ERC20-token gekoppeld aan de Ethereum blockchain.

Woekerprijzen

Het is de bedoeling dat de nieuwe technologie vanaf 1 april wordt ingevoerd bij de theaters die dit willen. De drie zijn nog in gesprek met de theaters en kunnen dus nog geen aantallen noemen. In eerste instantie wordt het nieuwe systeem ingevoerd voor voorstellingen van artiesten van wie de toegangskaarten vaak worden doorverkocht tegen woekerprijzen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in