Flash opslag

Grootgebruikers spekkoper door prijsdaling bij flash

Meer opslag door goedkopere techniek

19 september 2016

Meer opslag door goedkopere techniek

IDC heeft de cijfers over de opslagmarkt in het tweede kwartaal gepubliceerd en daaruit blijkt dat de omvang van de markt vrijwel gelijk is gebleven. De capaciteit van de verkochte storage is echter wel degelijk toegenomen, wat komt door de nog steeds dalende prijzen voor flash geheugenchips.

Wereldwijd werd er in het 2e kwartaal voor 8,8 miljard dollar uitgegeven aan enterprise storage en dat was evenveel als een jaar eerder. De opslagcapaciteit die werd aangeschaft door grote gebruikers steeg wel, met maar liefst 12,9 procent tot een totaal van 34,7 exabytes.

De ranglijst van leveranciers wordt aangevoerd door EMC en HPE, op een gedeelde eerste plaats. Beide bedrijven hebben iets meer dan 1,5 miljard dollar verkocht in het tweede kwartaal. Dell staat op de derde plaats met iets meer dan 1 miljard dollar. De top-5 wordt gecompleteerd door respectievelijk IBM en NetApp, allebei met een omzet in de buurt van de 600 miljoen dollar. IDC plaatst de nummers 4 en 5 op een gedeelde 4e plaats, wat altijd gebeurt wanneer het verschil tussen de resultaten minder dan 1 procent bedraagt. Meer informatie is hier te vinden.

 

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.