Innovatie & Strategie

Artificial Intelligence
Google Coral

Googles AI-hardware voor bedrijfstoepassing is klaar

Coral producten nu uit de bèta-fase.

Google Coral © Google
23 oktober 2019

Coral producten nu uit de bèta-fase.

Van de landbouw tot gezondheidszorg en de maakindustrie; overal groeit behoefte aan machinelearning-technologie. Google speelt daarop in met het Coral-platform dat veel van de verwerking lokaal kan uitvoeren.

Google presenteerde het Coral-platform al in maart in bètavorm. Nu kondigt het bedrijf aan dat de producten gefaseerd wereldwijd beschikbaar komen. "We hebben de afgelopen zes maanden veel feedback gekregen waarmee we het platform hebben kunnen verbeteren", zegt Vikram Tank, product manager van Googles Coral in een officiële blog.

Een van de producten, die Google nu in de Coral lijn presenteert, is het Dev Board dat 150 dollar kost. Het is een system-on-module met een door Google ontwikkelde tensor processing unit (TPU) AI-chip. Verder is er een USB Accelerator voor 75 dollar. Dit is een dongle die bestaande Raspberry Pi en Linux systemen voorziet van een machinelearning-versneller. Zo is de TPU in staat 'deep feed-forward neural networks' los te laten op hoge-resolutie-video met 30 beeldjes per seconde.

De hardware is vanaf dit moment beschikbaar in de Verenigde Staten. Eind dit jaar vindt een uitbreiding plaats naar aiwan, Australia, New Zealand, India, Thailand, Singapore, Oman, Ghana, and the Philippines. Het is nog niet duidelijk wanneer de Coral-producten ook in Europa beschikbaar komen.

Google heeft ook begeleidende documentatie en software beschikbaar op de website Coral.ai.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.