Overslaan en naar de inhoud gaan

Googles AI-hardware voor bedrijfstoepassing is klaar

Van de landbouw tot gezondheidszorg en de maakindustrie; overal groeit behoefte aan machinelearning-technologie. Google speelt daarop in met het Coral-platform dat veel van de verwerking lokaal kan uitvoeren.
Google Coral
© Google
Google

Google presenteerde het Coral-platform al in maart in bètavorm. Nu kondigt het bedrijf aan dat de producten gefaseerd wereldwijd beschikbaar komen. "We hebben de afgelopen zes maanden veel feedback gekregen waarmee we het platform hebben kunnen verbeteren", zegt Vikram Tank, product manager van Googles Coral in een officiële blog.

Een van de producten, die Google nu in de Coral lijn presenteert, is het Dev Board dat 150 dollar kost. Het is een system-on-module met een door Google ontwikkelde tensor processing unit (TPU) AI-chip. Verder is er een USB Accelerator voor 75 dollar. Dit is een dongle die bestaande Raspberry Pi en Linux systemen voorziet van een machinelearning-versneller. Zo is de TPU in staat 'deep feed-forward neural networks' los te laten op hoge-resolutie-video met 30 beeldjes per seconde.

De hardware is vanaf dit moment beschikbaar in de Verenigde Staten. Eind dit jaar vindt een uitbreiding plaats naar aiwan, Australia, New Zealand, India, Thailand, Singapore, Oman, Ghana, and the Philippines. Het is nog niet duidelijk wanneer de Coral-producten ook in Europa beschikbaar komen.

Google heeft ook begeleidende documentatie en software beschikbaar op de website Coral.ai.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in