Innovatie & Strategie

Branche
Fitbit

'Google wil Fitbit nieuw thuis geven'

Tweede stap voor Google in smartwatch-markt. 

© Fitbit
29 oktober 2019

Tweede stap voor Google in smartwatch-markt. 

Hoewel Google tegenwoordig diverse soorten hardware maakt, werkt het nog niet aan wearables. Daar kan verandering in komen nu moederbedrijf Alphabet zijn oog op Fitbit heeft laten vallen. Er zou al een bod zijn uitgebracht op het bedrijf. 

Bronnen stellen tegenover Reuters dat er onderhandeld wordt over een overname. Die onderhandelingen leiden echter niet per se tot een deal. Hoeveel Alphabet geboden heeft, is niet bekend. 

Een eventuele overname is geen vreemde stap voor Alphabet. Google kocht in januari dit jaar namelijk ook het intellectueel eigendom van de Fossil Group gerelateerd aan smartwatches. Daar legde het bedrijf 40 miljoen dollar voor neer. 

Google heeft echter niet bekendgemaakt wat het met de technologie van de Fossil Group wil doen. Mogelijk wil het bedrijf dus alsnog smartwatches maken, eventueel met extra technologie van Fitbit. Google en Fitbit weigerden beide te reageren tegenover Reuters. 

Fitbit zoekt naar omzet

Fitbit stond aan de wieg van de wearable-markt met zijn fitness trackers. Tegenwoordig verliest het bedrijf echter steeds meer marktaandeel aan goedkopere opties van concurrenten als Huawei en Xiaomi. 

Het bedrijf is daarom een samenwerking met zorgverzekeraars begonnen, in de hoop zijn omzet weer te laten stijgen. Desondanks moest Fitbit zijn omzetverwachting voor 2019 in juli naar beneden bijstellen. Zijn goedkoopste smartwatch, de Versa Lite, verkocht namelijk minder goed dan verwacht. 

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.