Beheer

Apps
Google Play Store

Google verbant 173.000 verdachte accounts uit Play Store

Minder verdachte accounts leidt tot minder malicieuze apps.

Google Play Store © Shutterstock Tada Images
1 mei 2023

Minder verdachte accounts leidt tot minder malicieuze apps.

Google heeft in 2022 zeker 173.000 verdachte accounts geweerd uit zijn Play Store. Dat heeft er volgens Google voor gezorgd dat 1,43 miljoen verdachte apps niet geplaatst konden worden in de Play Store. Dat heeft zeker 2 miljard dollar aan criminele transacties voorkomen.

Google kon zoveel verdachte accounts weren dankzij een combinatie van nieuwe en verbeterde beveiligingsfuncties en uitbreiding van regels. Zo is het voor developers verplicht om zich verder te identificeren met bijvoorbeeld een telefoonnummer en e-mailadres voordat ze apps mogen verkopen via Play. Ook zouden verdere investeringen in machine learning en app-reviewprocessen geholpen hebben verdachte accounts sneller te herkennen.

Daarnaast is het bedrijf vorig jaar het App Security Improvement-programma gestart dat – naar eigen zeggen – er aan heeft bijgedragen dat developers een half miljoen zwakke plekken in software hebben verholpen bij in totaal 300.000 apps, die samen goed zijn voor 250 miljard installaties.

Daarmee is Google Play bepaald nog niet vrij van kwaadaardige apps. In december werd de banking Trojan Godfather ontdekt in de Play Store, die van daaruit 10 miljoen keer was gedownload. Ook de geavanceerde malware SharkBot kon zich in de Play Store voordoen als antivirustool.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.