Beheer

Datamanagement
Kubernetes

Google scherpt beveiliging Container Engine aan

Data na aankomst in cloud opnieuw versleuteld

13 juli 2017

Data na aankomst in cloud opnieuw versleuteld

Google heeft gisteren een nieuwe en sterk verbeterde versie van zijn cloudorkestratie-software 'Container Engine' (GKE) vrijgegeven.

Deze nieuwe release brengt CKE in de pas met versie 1.7 van het open source project Kubernetes, waarop GKE voorbouwt (De K in GKE staat ook voor Kubernetes). Kubernets is een door Google geïnitieerd open source-project voor het ontwikkelen van infrastructurele software voor het exploiteren van zakelijke hybride deployments. Door de nieuwe release kunnen gebruikers van GKE nu ook gebruik maken van nieuwe mogelijkheden van Kubernetes, zoals stapeling van API's. Dat is onder meer van belang voor het gebruik van service meshes van derden, zoals Istio, dat door Google samen met IBM en Lyft in de lucht wordt gehouden.

Verslauteling

Onder de diverse verteringen die Google zelf in GKE aanbracht valt vooral de krachtiger beveilging op. Zo zet Google op de nodes die bij de container deployment actief zijn nu een sterk versimpelde versie in van Chromium OS. Die minimalisering van het OS verkleint het potentiële aangrijpingsvlak voor aanvallen van buitenaf, zo redeneert Google. Verder worden data nu na ontvangst opnieuw versleuteld, zodat ze niet alleen op de lijn naar de data centers veilig zijn, maar ook op het moment dat ze Google's load balancing proces ingaan.

Ook is de netwerkondersteuning van GKE uitgebreid. Zo zijn er nieuwe functies voor hybride netwerken.

Het gebruik van GKE, dat gezien wordt als een belangrijke pijler onder de Google Cloud, vertienvoudigde afgelopen jaar, zegt Google. Een belangrijke klant is Philips Lighting, dat vijf jaar geleden al voor Google Cloud koos. Enkele recentere klanten zijn  BQ in Spanje, een van de grootste aanbieders en Loot Crate en Meetup in de Verenigde Staten.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
Anoniem 13 juli 2017 19:50

Verslauteling = Versleuteling

Onder de diverse verteringen die Google zelf in GKE aanbracht valt vooral de krachtiger beveilging op.

Onder de diverse verbeteringen die Google zelf in GKE aanbracht valt vooral de krachtiger beveiliging op.

De google vertaaltool niet helemaal goed nagekeken...

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.