Overslaan en naar de inhoud gaan

Google geeft gratis online cursus AI en ML

Technologiebedrijf Google wil mensen meer kennis over kunstmatige intelligentie bijbrengen. Daartoe start het een educatiewebsite Learn with Google AI, waar een gratis crash course over machine learning te vinden is.
lege collegezaal

Op de website staat informatie over belangrijke machine learning concepten, deelt kennis voor het ontwikkelen van vaardigheden op dit gebied en helpt bij de toepassing van machine learning. Volgens Google is de informatie te gebruiken door experts en door nieuwsgierigen die de eerste stappen met kunstmatige intelligentie willen zetten.

Crashcolleges

De gratis online cursus – genaamd Machine Learning Crash Course (MLCC) – geeft deelnemers opdrachten, interactieve visualisaties en instructievideos. Deze online cursus is eigenlijk ontwikkeld voor Google-medewerkers en al door meer dan 18.000 werknemers gevolgd. Omdat het bedrijf ziet dat het geleerde in de praktijk wordt toegepast – verbeterde cameracalibratie voor Daydreamapparaten, virtual reality in Google Earth of betere streamingkwaliteit op Youtube – was het tijd om de cursus aan een groter publiek aan te bieden, aldus Technical Program Manager Zuri Kemp van Google in een toelichtende blog.

“AI kan complexe problemen oplossen en heeft de potentie om gehele industrie te transformeren. Daarom is het cruciaal dat AI een uiteenlopende reeks menselijke perspectieven en behoeften weerspiegelt. En daarom is het onderdeel van de AI-missie van Google; iedereen met interesse in machine learning moet succesvol worden – van onderzoekers tot ontwikkelaars en bedrijven tot studenten”, schrijft Kemp.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in