Overslaan en naar de inhoud gaan

Glasvezeluitrol krijgt stimulans met branchebrede certificering

Nederlandse telecom- en netwerkbedrijven verenigen zich in een branchebreed initiatief om te komen tot een algemeen geaccepteerde certificering voor glasvezelprofessionals. Dit moet uitrol, aansluiting en onderhoud van glasvezelnetwerken bevorderen, inclusief de aanleg van glasvezel tot aan wijkpunten, kantoren en huizen (fiber-to-the-home, FttH).
glasvezeltechnicus, glasvezelprofessional, glasvezeltechnicus
© KPN
KPN

Het veelomvattende FttX, wat dus meerdere soorten 'eindaansluitingspunten' omvat, heeft technici nodig waarvoor momenteel de vereiste certificeringen nogal uiteen kunnen lopen. KPN, VodafoneZiggo, Eurofiber, DELTA Fiber, T-Mobile Nederland, Open Dutch Fiber, branchevereniging NLconnect en stichting SECT spreken nu de intentie uit om een branchebrede certificering op te zetten voor FttX glasvezelprofessionals.

Doel van de hiervoor samenwerkende partijen is het blijvend garanderen van de kwaliteit van Nederlandse glasvezelnetwerken. Daarnaast willen de bedrijven en organisaties voorkomen dat ze voor hetzelfde werk verschillende eisen stellen aan medewerkers. Het nu onthulde initiatief voor een branchebrede certificering is al ongeveer een jaar in de maak, zo meldt NLconnect vandaag in een persbericht.

Spurt in aanleg glasvezel

Voor de komende jaren voorzien de betrokken partijen niet alleen een verdere groei van FttX-verbindingen, maar daarbij ook een zeer grote toenamen. Deze spurt in de aanleg van glasvezelnetwerken, en uitbreiding van aansluitingen daarop, gebeurt bij diverse aanbieders. De komende tijd neemt naar verwachting ook het belang toe van onderhoud voor bestaande glasvezelverbindingen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in