Beheer

Datamanagement
GitHub

GitHub tijdens storagestoring: alle data is veilig

GitHub verzekert: er is geen data verloren gegaan.

© GitHub
22 oktober 2018

GitHub verzekert: er is geen data verloren gegaan.

Ruim 12 uur nadat een grote storagestoring GitHub onderuit heeft gehaald, stelt de developerssite bezorgde gebruiker gerust. Terwijl er nog inconsistente informatie kan worden weergegeven op GitHub.com is er geen data verloren gegaan. Dit laat de repositorysite weten gedurende de herstelwerkzaamheden, die qua tijd al zijn uitgelopen.

"We zijn ons ervan bewust hoe belangrijk onze services zijn voor jullie development workflows", meldt GitHub in een incidentverslag van de grote storagestoring die vannacht (21 oktober naar Amerikaanse tijd) is begonnen. Meerdere diensten van de site voor developmentwerk zijn geraakt door een storing in een netwerkpartitie. Daardoor is een databasestoring ontstaan, waarop GitHub een storagemigratie is begonnen. Die ingezette failover van de data-opslag heeft gebruikers oude of verouderde informatie voorgeschoteld. Daarnaast bleken wijzigingen aan projecten niet door te komen en konden berichten niet worden gepost op GitHub.

'Alleen website-metadata'

Uit een zelfverklaarde 'overvloed aan voorzichtigheid' heeft het bedrijf maatregelen getroffen om de integriteit van gebruikersdata te waarborgen. Dit betrof ook het tijdelijk stopzetten van bepaalde functies, zoals interne verwerking van data in projecten die zijn gehost op de ontwikkelsite. Gedurende de herstelwerkzaamheden, wat dus ook een storagemigratie omvat, is de informatie die wordt weergegeven op GitHub.com niet courant. Dit is schijn, sust het bedrijf: er is geen data verloren gegaan.

Zodra de service volledig hersteld is, zal alles weer eruit zien zoals verwacht, luidt de verzekering. "Dit incident heeft alleen de website-metadata geraakt die is opgeslagen in onze MySQL-databases, zoals issues en pull requests. Git repository data is niet geraakt en is gedurende dit incident beschikbaar gebleven." Op zijn statuspagina heeft GitHub de vorderingen van het herstel op regelmatige basis openbaar gemeld. Daarbij is tussendoor nog lichte vertraging opgelopen: de restores hebben langer in beslag genomen dan verwacht, wat voor zeker 2 uur extra hersteltijd heeft gezorgd.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.