Development

Zakelijke software
Teams

GitHub test integratie met Microsoft Teams

Integratie moet Teams beter laten concurreren met Slack.

© Microsoft
11 september 2020

Integratie moet Teams beter laten concurreren met Slack.

GitHub en moederbedrijf Microsoft testen een vernieuwde integratie van GitHub en Teams. Ontwikkelaars die GitHub gebruiken kunnen voortaan de GitHub-app toevoegen aan de Microsoft Teams-app. Daarmee hoopt Microsoft beter te kunnen concurreren met Slack, waar de GitHub-app al enige jaren aan toegevoegd kan worden. 

De integratie is nu beschikbaar als publieke bèta, schrijft ZDNet. "De GitHub-integratie voor Microsoft Teams geeft jou en je teams volledig inzicht in je GitHub-projecten via je Teams-kanalen, waar je ideeën bedenkt, problemen verdeelt en met andere teams samenwerkt om projecten verder te brengen", aldus GitHub.

De bedoeling is dat ontwikkelaars via Teams nieuwe commits, pull requests, problemen, status updates, comments en code reviews kunnen volgen en aanmaken. Gebruikers kunnen zich verder aan- en afmelden voor notificaties van een organisatie of de activiteit binnen een repository. 

De nieuwe preview van de GitHub-app kan geïnstalleerd worden via de app store in de Teams-app. Gebruikers moeten dan wel hun GitHub- en Teams-acounts aan elkaar linken, door zich te verifiëren bij GitHub via een inlogcommando. Hoelang de publieke bèta duurt, is onbekend. 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
1
Reacties
Bop 14 september 2020 17:59

Wist nog niet eens dat er een GitHub-applikatie was.
Maar eens geïnstalleerd om te bekijken.

Zal er waarschijnlijk niet veel mee doen.
Blijft teveel pielen vanaf een telefoon voor serieus werk, en te beperkt.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.