Development

Software-ontwikkeling
GitHub

'GitHub schorst Russische accounts wegens sancties VS'

Alleen accounts van developers bij specifieke bedrijven geschorst. 

© GitHub
19 april 2022

Alleen accounts van developers bij specifieke bedrijven geschorst. 

GitHub zou accounts van diverse Russische softwareontwikkelaars geschorst hebben. Daar klagen de ontwikkelaars zelf over, zo schrijft Bleeping Computer. De accounts zouden van bedrijven of van ontwikkelaars gelieerd aan bedrijven die door Amerikaanse sancties geraakt worden zijn.

GitHub is volgens Russische media op 13 april begonnen met het schorsen van accounts, aldus Bleeping Computer. Na de schorsing wordt de content weggehaald en repositories onbereikbaar. Onder meer de repositories van Sberbank Technology en Alfa Bank Laboratory zijn van het platform gehaald. Deze bedrijven vallen onder Amerikaanse sancties. 

Het zijn echter niet alleen bedrijfsaccounts die geschorst worden, maar ook accounts van individuele ontwikkelaars. Ook zij kunnen dus niet meer bij hun repositories komen. De Russische website Habr.com schrijft dat sommige Russische ontwikkelaars wel een e-mail van GitHub hebben gekregen over de schorsing, waarin wordt uitgelegd dat accounts uitgeschakeld worden vanwege Amerikaanse handelsrestricties. 

Reactie GitHub

De schorsingen staan in schril contrast met een blogbericht van GitHub in maart, waarin het bedrijf juist zei dat het platform beschikbaar blijft voor ontwikkelaars in andere landen, dus ook voor developers in Rusland. Tegenover Bleeping Computer zegt GitHub die visie nog steeds wel te hebben, maar dat het onder Amerikaanse wetgeving wel gebruikers en klanten moet beperken als zij aangewezen worden als Specially Designated Nationals of onderdeel uitmaken van geblokkeerde partijen onder de Amerikaanse wet. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.