Loopbaan

Carriere
Girlsday

Girlsday op 11 april

Aanmelding Girlsday 2019 geopend.

© CC0 - Public domain,  VHTO
20 februari 2019

Aanmelding Girlsday 2019 geopend.

Scholen en bedrijven kunnen zich vanaf nu aanmelden voor Girlsday 2019. Girlsday vindt plaats op donderdag 11 april 2019.

Tijdens Girlsday openen tal van technische bedrijven, waaronder veel IT-bedrijven, hun deuren voor meiden van 10 tot 15 jaar. Zij kunnen deelnemen aan tal van activiteiten die speciaal voor hen worden georganiseerd. Ook maken ze kennis met de IT in de dagelijkse beroepspraktijk en leren zij vrouwelijke IT’ers kennen.

IT-bedrijven die zich al hebben aangemeld zijn onder meer Cisco, Oracle, Accenture, HP, Atos, Dell, Microsoft, TomTom en Exact. Maar er zijn ook minder voor de hand liggende werkgevers waar veel IT’ers werken die deelnemen, zoals verschillende provincies en waterschappen, maar ook de IT-afdeling van het Kadaster en het SSC-ICT.

Waarom Girlsday?

“Onbekend maakt onbemind”, licht Cocky Booij van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek dat Girlsday al jaren organiseert, toe. “Veel vrouwelijk technisch talent gaat verloren, omdat meisjes vaak niet weten welke beroepen er zijn. Bovendien ontbreekt het hen aan rolmodellen; zij kennen maar weinig vrouwen die in de ICT werken. Girlsday kan helpen de blik van deze meisjes te verbreden en hen te helpen bij hun loopbaankeuzes.”

Girlsday 2019 wordt georganiseerd in samenwerking met TechniekTalent.nu en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. VHTO maakt voor deze dag matches tussen scholen en bedrijven in dezelfde regio. Vorig jaar deden er maar liefst 350 bedrijven en ruim 11.000 meisjes mee aan Girlsday.

Scholen en bedrijven kunnen zich vanaf nu aanmelden voor Girlsday 2019. Scholen (groepen 7 en 8 van basisscholen en de eerste twee klassen van middelbare scholen) kunnen dat hier doen. Bedrijven die hun deuren op 11 april willen openen voor meiden kunnen zich hier aanmelden.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.