Management

Outsourcing

'Generalist legt het in de cloud af tegen specialist'

2 juli 2015
Bedrijven in Nederland kiezen liever voor een cloudleverancier met een specialisme dan voor een one-stop-shop-dienstverlener.

Dat concludeert Proact uit een rondvraag onder IT-managers, specialisten en algemeen managers bij 320 Nederlandse organisaties. Daarbij werd met name geïnformeerd naar hun kijk op hun transitie naar de cloud, en naar zaken die voor hen een rol spelen bij het kiezen van een cloud-serviceprovider. 

54 procent van de respondenten gaf daarbij aan op zoek te zijn naar een cloudleverancier om specialistische diensten onder te brengen ('outtasking') – en niet zozeer naar een partij voor volledige outsourcing. Daarentegen ziet slechts 6 procent van de respondenten het feit dat een partij generalist is als een belangrijke overweging.

Prijs belangrijker dan reputatie

De meest genoemde beweegreden bij het kiezen van cloudprovider is nog altijd de kostprijs: 58 procent vindt die van belang. Een goede reputatie van de leverancier staat met 45 procent op nummer 2. 36 procent hecht waarde aan opslag van data binnen de landsgrenzen, en een derde aan gedegen IT-kennis bij de leverancier. Nog geen kwart (24 procent) neemt de exitstrategie die een leverancier biedt in de overweging mee.

De cijfers uit de Hybrid Cloud Journey Barometer zijn gebaseerd op onderzoek dat Proact met hulp van AutomatiseringGids heeft opgezet. De online vragenlijst werd in het voorjaar van 2015 ingevuld door 320 respondenten. Dertig procent van hen is IT-specialist of -adviseur, 22 procent heeft een IT-managementfunctie, 16 procent is IT-professional, 14 procent heeft een rol in het algemeen management en 17 procent bekleedt een andere functie dan een van de hier genoemde.

Van de respondenten werkt 33 procent in een bedrijf groter dan duizend medewerkers, 16 procent in een bedrijf tussen de 250 en duizend medewerkers en 18 procent in het middenbedrijf (50 tot 250 medewerkers). De overige respondenten (32 procent) werken voor bedrijven met maximaal vijftig medewerkers. De deelnemers zijn veelal werkzaam in de zakelijke dienstverlening, ICT, overheid of financiële dienstverlening.

Proact is een van Europa’s grotere cloud- en datacenter- solution providers, met meer dan zeshonderd medewerkers verdeeld over vestigingen in vijftien landen.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.