Beheer

Zakelijke software
Microsoft Office

Geen nieuwe Office voor Windows 7 en 8.1

Gebruikers van Windows 7 en 8.1 zien een reeks nieuwe eigenschappen van Office aan hun neus voorbij gaan

Microsoft Office. © Pixabay
5 februari 2018

Gebruikers van Windows 7 en 8.1 zien een reeks nieuwe eigenschappen van Office aan hun neus voorbij gaan

Microsoft kondigt aan dat Office 2019 niet gaat werken in combinatie met de besturingssystemen Windows 7 en Windows 8.1. Office 2019 komt eind van dit jaar beschikbaar, maar alleen voor gebruikers van Windows 10.

Het besluit van Microsoft het gebruik van de nieuwste versie te beperken tot Windows 10 lijkt een volgende stap in de strategie de migratie naar het nieuwste besturingssysteem aan te jagen. In dit geval bestaan de lokkertjes uit een aantal nieuwe functies in Office 2019, zoals een aantal nieuwe formules en grafiekopties in Excel en nieuwe animatie-mogelijkheden in Powerpoint.

Minder lang support

Microsoft kondigt overigens ook aan de ondersteuning van het nieuwe Office-pakket in te korten ten opzichte van eerdere versies. Het pakket krijgt nog maar 5 jaar gewone ondersteuning met feature-updates en vervolgens nog twee jaar extended support met alleen beveiligingsupdates. In voorgaande versies konden gebruikers nog 5 jaar gebruik maken van extended support.

De softwareleverancier uit Redmond beargumenteert de stap met de verklaring dat 10 jaar oude software inherent minder productief is omdat gebruikers niet kunnen profiteren van de innovatie en het bovendien lastig is de software veilig te houden. Nu de veranderingen steeds sneller gaan, is noodzakelijk een moderne kadans voor onze software aan te houden.

Lees meer over
2
Reacties
Bonno Bloksma 06 februari 2018 13:59

Uitbreiding van de functionaliteit zullen niet veel op zitten te wachten. Maar als je veel wil samenwerken met de Office365 cloud (OneDrive etc) dan is Office2013 toch al snel een minimaal vereiste versie. Zeker als je ook de voordelen van Office365 ipv lokale opslag wil gebruiken. Maar inderdaad, MS zal steeds meer naar een abonnement model willen, dan wel kortere cycli in eenmalige verkoop software, of de inkomsten op peil te houden.

cyberiad 06 februari 2018 11:34

Wat een onzin. Heel veel gebruikers komen niet eens toe aan 10% van de functies. Veel van mijn klanten zijn nog heel tevreden met de functionaliteit van 2003/2007. Alleen bedoeld om de verkoop op peil te houden, schat ik zo in.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.