Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen nieuwe Office voor Windows 7 en 8.1

Microsoft kondigt aan dat Office 2019 niet gaat werken in combinatie met de besturingssystemen Windows 7 en Windows 8.1. Office 2019 komt eind van dit jaar beschikbaar, maar alleen voor gebruikers van Windows 10.
© Pixabay
Pixabay

Het besluit van Microsoft het gebruik van de nieuwste versie te beperken tot Windows 10 lijkt een volgende stap in de strategie de migratie naar het nieuwste besturingssysteem aan te jagen. In dit geval bestaan de lokkertjes uit een aantal nieuwe functies in Office 2019, zoals een aantal nieuwe formules en grafiekopties in Excel en nieuwe animatie-mogelijkheden in Powerpoint.

Minder lang support

Microsoft kondigt overigens ook aan de ondersteuning van het nieuwe Office-pakket in te korten ten opzichte van eerdere versies. Het pakket krijgt nog maar 5 jaar gewone ondersteuning met feature-updates en vervolgens nog twee jaar extended support met alleen beveiligingsupdates. In voorgaande versies konden gebruikers nog 5 jaar gebruik maken van extended support.

De softwareleverancier uit Redmond beargumenteert de stap met de verklaring dat 10 jaar oude software inherent minder productief is omdat gebruikers niet kunnen profiteren van de innovatie en het bovendien lastig is de software veilig te houden. Nu de veranderingen steeds sneller gaan, is noodzakelijk een moderne kadans voor onze software aan te houden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in