Beheer

Apps
Teams

Gebruik Teams stijgt als een raket

Stijging gebruik sinds start thuiswerkgolf zet door.

28 oktober 2020

Stijging gebruik sinds start thuiswerkgolf zet door.

Microsoft meldt bij de bespreking van de kwartaalcijfers dat het gebruik van Teams inmiddels de 115 miljoen dagelijkse gebruikers is gepasseerd. Dat is een verzesvoudiging ten opzichte van 15 maanden geleden en een groei van 50 procent ten opzichte van april, toen de eerste thuiswerkgolf al een heel eind op streek was.

Het afgelopen kwartaal namen de Microsoft 365-gebruikers meer dan 30 miljard 'samenwerkingsminuten' per dag af, specificeerde Microsoft-ceo Satya Nadella. Er is een ware slag gaande tussen partijen als Slack, Facebook, Google en Zoom om de plotseling sterk gegroeide markt voor video-overleg- en samenwerkingsgereedschappen naar zich toe te trekken. 

Volgens Venturebeat heeft Google Meet zo'n 100 miljoen aanwezigen dagelijks tijdens virtuele vergaderingen. Teams heeft er meer dan 200 miljoen en Zoom claimt 300 miljoen deelnemers. Het verschil tussen deelnemers en dagelijkse gebruikers is dat deelnemers per dag vaker in een online vergadering kunnen worden geregistreerd.

Meer functionaliteiten in de pijplijn

Volgens Microsoft is Teams de snelstgroeiende app van het bedrijf sinds 2018. Nadella gaf tijdens de toelichting op de cijfers aan dat er in hoog tempo nieuwe eigenschappen aan Teams worden toegevoegd; in totaal wel 100 in het afgelopen halfjaar. Hij noemde onder meer breakout rooms, het plannen van diensten, samenvattingen van bijeenkomsten en de mogelijkheid Teams te gebruiken voor evenementen waar tot 20.000 mensen tegelijk naar kunnen kijken. Daarnaast wil Microsoft zich ook inzetten voor het verbeteren van de gezondheid van thuiswerkers bijvoorbeeld door in Teams gepersonaliseerde tips te tonen voor gezonde werkgewoonten en voor leidinggevenden om groepen succesvol te laten samenwerken.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.