Beheer

Infrastructuur
CTRL-ALT-DEL

Gates zou het nu anders doen, de interrupt

Bill Gates geeft IBM veeg uit de pan

© CC0 - Pixabay,  OpenClipArt
22 september 2017

Bill Gates geeft IBM veeg uit de pan

De keuze voor de combinatie van de Control, Alt en Delete om een interrupt te creëren, was geen goede, zegt Microsoft-oprichter Bill Gates nu.

"De IBM PC hardware toestensbord had maar een mogelijkheid om een gegarandeerde interupt te veroorzaken. Dus, de mensen die daar bij betrokken waren destijds, hadden een andere toets moeten maken om dat voor elkaar te krijgen. Veel machines vandaag de dag hebben die als een voor de hand liggende optie", zei Gates gisteren in een interview op het Bloomberg Business forum, meldt ZDNews.

Op de vraag of hij spijt had dat hij daar in is mee gegaan, wilde hij niet direct antwoord geven, maar hij gaf wel toe dat hij nu dingen anders zou hebben gedaan. Maar voegde hij toe dat het altijd de vraag is of je zo maar terug in de tijd zou kunnen gaan en kleine dingen veranderen zonder andere dingen in gevaar te brengen. "Maar als ik een ding zou kunnen wijzigen, zou ik het een eenknops actie maken.

Het is overigens niet de eerste keer dat Gates IBM verwijt destijds niet mee te willen werken aan een éénknops-actie. In 2003 noemde hij dit ook al eens een grote fout.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.