Overslaan en naar de inhoud gaan

Gates zou het nu anders doen, de interrupt

De keuze voor de combinatie van de Control, Alt en Delete om een interrupt te creëren, was geen goede, zegt Microsoft-oprichter Bill Gates nu.
CTRL-ALT-DEL
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

"De IBM PC hardware toestensbord had maar een mogelijkheid om een gegarandeerde interupt te veroorzaken. Dus, de mensen die daar bij betrokken waren destijds, hadden een andere toets moeten maken om dat voor elkaar te krijgen. Veel machines vandaag de dag hebben die als een voor de hand liggende optie", zei Gates gisteren in een interview op het Bloomberg Business forum, meldt ZDNews.

Op de vraag of hij spijt had dat hij daar in is mee gegaan, wilde hij niet direct antwoord geven, maar hij gaf wel toe dat hij nu dingen anders zou hebben gedaan. Maar voegde hij toe dat het altijd de vraag is of je zo maar terug in de tijd zou kunnen gaan en kleine dingen veranderen zonder andere dingen in gevaar te brengen. "Maar als ik een ding zou kunnen wijzigen, zou ik het een eenknops actie maken.

Het is overigens niet de eerste keer dat Gates IBM verwijt destijds niet mee te willen werken aan een éénknops-actie. In 2003 noemde hij dit ook al eens een grote fout.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in