Innovatie & Strategie

Carriere
Gates bij The Big Bang Theory

Gates bedankt voor adviesrol Trump

"Geen goed gebruik van mijn tijd", aldus Microsoft-grondlegger en filantroop Bill Gates.

© Bill Gates
1 mei 2018

"Geen goed gebruik van mijn tijd", aldus Microsoft-grondlegger en filantroop Bill Gates.

Bill Gates is door de Amerikaanse president Donald Trump gevraagd om wetenschapsadviseur voor het Witte Huis te zijn. De miljardair die veel investeert in bestrijding van ziektes heeft bedankt voor de rol. Het aanbod kwam op toen Gates en Trump een bespreking hadden over griepvaccins.

Gates heeft in maart een ontmoeting gehad met Trump en daarbij ook de notie besproken van een universele griepprik. De mede-oprichter van Microsoft heeft zijn gedrevenheid voor ziektebestrijding onder de aandacht van de Republikeinse president weten te krijgen. "Je zou jezelf moeten associëren met Amerikaanse innovatie. Zou je niet graag hebben dat het universele griepvaccin iets is dat echt van de grond komt en wordt aangejaagd door jou?", heeft Gates voorgehouden aan Trump.

Plots aanbod

In een interview met Statnews nu vertelt Gates over dat gesprek, waarbij de president volgens hem zeer geïnteresseerd was. Vervolgens is tijdens die bijeenkomst ook ineens een functie aangeboden aan Gates, aldus de miljardair. De nog altijd openstaande post van wetenschapsadviseur is door de filantroop aangekaart waarop Trump hem vroeg of hij dat niet zou willen zijn.

Gates was daar echter niet op uit. Hij oordeelt dat die adviseursrol geen goede besteding van zijn tijd zou zijn. Dat heeft hij dan ook als antwoord gegeven aan president Trump. Overigens uit Gates nog twijfels over de ernst van het aanbod. "Ik heb hem niet op de proef gesteld, of een serieus aanbod was of niet. Waarschijnlijk wist hij zelf ook niet of hij serieus was. Het was een vriendelijke zaak. Hij was vriendelijk."

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.