Management

Branche
Geld

Gartner: Overheden investeren in 2021 meer in apparaten en software

IT-uitgaven overheden wereldwijd stijgen met 5 procent. 

© CC0 - Pixabay stevebp
26 februari 2021

IT-uitgaven overheden wereldwijd stijgen met 5 procent. 

De IT-uitgaven van overheden wereldwijd groeien dit jaar met ruim 5 procent, verwacht Gartner. Overheidsorganisaties investeren vooral meer in apparaten en software. Gartner verwacht dat dit jaar in totaal 483 miljard dollar uitgegeven wordt aan IT door overheden wereldwijd.

De belangrijkste reden dat er meer geld naar IT gaat, is de coronacrisis. Door de huidige pandemie zijn ze gedwongen om hun digitale transformatie te versnellen, meent senior research director Irma Fabular. "De pandemie heeft zwakke punten in het vermogen van overheidsorganisaties om snel te reageren, en om essentiële diensten op te schalen en te beveiligen blootgelegd. De lessen die we uit de reacties van overheidsorganisaties hebben getrokken vormen nu de aanzet om de veerkracht te vergroten en om te bouwen aan een sterkere toekomst voor burgers en bedrijven."

Meer geld naar software en devices

De verwachting is dat de gehele markt met 5 procent groeit, maar drie segmenten groeien nog sterker dan dat, verwacht Gartner. De sterkste groei is voor software. "Overheden innoveren sneller door commercieel beschikbare oplossingen voor operationele en missiekritieke uitdagingen te adopteren", aldus Fabular. Naar verwachting wordt er dit jaar 118 miljard dollar uitgegeven aan software door overheidsorganisaties wereldwijd. 

Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in IT-diensten, namelijk krap 169 miljard dollar. Dat is een groei van 5,4 procent ten opzichte van 2020. En ook het devices-segment ziet in 2021 een sterke groei: de uitgaven door overheidsorganisaties stijgen met 5,6 procent naar 35 miljard dollar. 

Opvallend is dat de uitgaven binnen één segment naar verwachting juist afnemen. Gartner denkt dat overheidsorganisaties wereldwijd 2,4 procent minder investeren in interne diensten. De uitgaven daarvoor blijven dit jaar naar verwachting steken op net iets meer dan 62 miljard dollar. 

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.