Management

Analytics
Fietsenwinkel.nl zet data het slimst in

Fietsenwinkel.nl wint prijs voor slimste Nederlandse organisatie

De organisatie laat zien dat je door de sterke focus op data heel snel kunt groeien.

 

© CCO / Pixabay Free-Photos
7 december 2017

De organisatie laat zien dat je door de sterke focus op data heel snel kunt groeien.

 

International Bike Group (Fietsenwinkel.nl) is door een vakjury en publiekjury verkozen tot de slimste organisatie van Nederland. Het bedrijf kreeg de Dutch BI & Data Science Award 2017. Andere genomineerden waren ProRail en het Kadaster.

Fietsenwinkel.nl heeft alle processen in kaart gebracht en monitort deze met business intelligence. De organisatie heeft een overzichtelijke aantal scherpzinnige KPI’s geformuleerd die aangeven of de business goed draait.

KPI’s die via feedback-mechanismen ook automatisch stuurbeslissingen genereren of voorstellen.

De jury vindt dat International Bike Group met Fietsenwinkel.nl laat zien hoe je door een heel sterke focus op data en online disruptie kunt veroorzaken in een bestaande branche en heel snel kunt groeien. "De jury vindt dat het tot de verbeelding spreekt hoe een jong team door intelligent gebruik van data een klassieke bedrijfstak verandert," zegt het persbericht.

Selectie

De selectie voor deze prijs begon met een zogenoemde organisatie-IQ-test die door de kandidaten moest worden ingevuld en met een schriftelijke motivatie. Uit enkele tientallen aanmeldingen selecteerde de onafhankelijke vakjury zes organisaties die werden uitgenodigd voor een besloten auditie. Daaruit werden vervolgens de drie finalisten gekozen. 

Ook de publieksprijs ging naar Fietsenwinkel.nl. De winnaar werd gekozen uit de drie finalisten via een online poll en een stemming onder de bezoekers van het congres. In totaal ruim 4200 stemmen.

Tiende editie

De Dutch BI & Data Science Award wordt al sinds 2004 uitgereikt. Dit is de tiende editie. Eerdere winnaars waren onder meer KPN Mobiel (2005), Ahold (2008), Diakonessenhuis (2009), Coolblue (2012), Brandweer Amsterdam-Amstelland (2013) en Veiligheidsregio NHN (2015).

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.