Beheer

Security
Windows 7 support melding

FBI waarschuwt voor gebruik Windows 7

Windows 7 is nu een 'soft target'.

© AG Connect
7 augustus 2020

Windows 7 is nu een 'soft target'.

De Amerikaanse veiligheidsdienst FBI heeft bedrijven in de Verenigde Staten een waarschuwing gestuurd geen Windows 7 meer te gebruiken. De dienst heeft aanwijzingen dat cybercriminelen extra belangstelling hebben voor computers die nog op het niet meer ondersteunde besturingssysteem draaien.

Microsoft staakte de ondersteuning van Windows 7 in januari dit jaar. Toch is het verouderde besturingssysteem nog volop in gebruik, onder meer bij Nederlandse gemeenten. Erg onverstandig, waarschuwt nu de FBI. Net als bij het einde van de ondersteuning van Windows XP, neemt de belangstelling van criminelen voor systemen met een verouderd besturingssysteem toe.

Dat leidde destijds bijvoorbeeld tot problemen met een toename van het aantal datalekken in de gezondheidszorg. Volgens de beveiligingsdienst is er nu ook een duidelijk verhoogd aantal pogingen om kwetsbaarheden in het Remote Desktop Protol (RDP) van Windows 7 te misbruiken met commercieel verkrijgbare exploits. De FBI heeft al een marktplaats voor exploits - xDedic Marketplace - onschadelijk gemaakt.

De FBI raadt organisaties die nog Windows 7 gebruiken aan zo snel mogelijk over te stappen op een moderner besturingssysteem. ZDNet wijst er op dat Microsoft nog altijd het gebruik van een gratis upgrade vaar Windows 10 heeft, hoewel dat aanbod formeel al in juli 2016 eindigde. De hardware moet dan wel geschikt zijn om het nieuwe besturingssysteem te ondersteunen.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
3
Reacties
Bop 11 augustus 2020 18:38

Tja, ik heb ook nog wel een antivirusprogramma voor u.
INSTALLEER SNEL, en geeft het ALLE rechten!

Herman 11 augustus 2020 09:50

En een mooie 2e optie bij data gebruik van EaseUS Data Recovery Wizard.

Herman 11 augustus 2020 09:42

Programma Shadow mode installeren.

Shadow Defender-functies
1. Voorkom alle virussen en malware.
2. Surf veilig op internet en elimineer ongewenste sporen.
3. Bescherm uw privacy.
4. Voorkom systeemuitval en onderhoudskosten.
5. Start opnieuw op om uw systeem terug te brengen naar de oorspronkelijke staat

Shadow Defender is een gebruiksvriendelijke beveiligingsoplossing (voor Windows-besturingssystemen) die de echte omgeving van uw pc / laptop beschermt tegen kwaadwillende activiteiten en ongewenste wijzigingen.

Shadow Defender kan uw systeem draaien in een virtuele omgeving genaamd 'Shadow Mode'. 'Shadow Mode' leidt elke systeemwijziging om naar een virtuele omgeving zonder wijzigingen in uw echte omgeving. Als u schadelijke activiteiten en / of ongewenste wijzigingen ervaart, voer dan een herstart uit om uw systeem terug te brengen naar de oorspronkelijke staat, alsof er niets is gebeurd.

Dus wees niet bang.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.