Innovatie & Strategie

Branche
Meta-medewerkers

Facebook/Meta stelt terugkeer naar kantoor weer uit in VS

Eerder gestelde deadline van 31 januari wordt nu opgeschort.

© Meta
11 januari 2022

Eerder gestelde deadline van 31 januari wordt nu opgeschort.

Personeel van Facebook-moeder Meta in de Verenigde Staten hoeft voorlopig nog niet terug naar kantoor. Het bedrijf heeft de heropening van het kantoor uitgesteld. Personeel dat op termijn naar kantoor terugkeert zal wel een bewijs moeten kunnen overleggen dat ze een boosterprik tegen het coronavirus hebben gehad.

Begin december hield Meta nog vast aan de terugkeerdatum van 31 januari, hoewel het daarbij flexibiliteit beloofde. De planning voor januari is afgelopen zomer gesteld, toen de 'heropening' van kantoren is verschoven van oktober 2021 naar januari 2022. Dit was vanwege de deltavariant van het coronavirus. Nu gooit de zeer besmettelijke omikronvariant roet in het eten voor de Meta/Facebook-plannen om werknemers weer naar kantoor te laten komen.

Vaccinatie verplicht

Meta is daarmee het zoveelste bedrijf in de VS dat zijn heropeningsplannen herziet. Eigenlijk zou personeel vanaf 31 januari weer welkom zijn op kantoor. Dat is nu na 28 maart. Meta eist al dat al zijn Amerikaanse werknemers die naar kantoor komen, gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Werknemers hebben tot 14 maart de tijd om te beslissen of ze naar kantoor terugkeren. Ze kunnen ook een verzoek indienen om fulltime op afstand te werken of om tijdelijk thuis te werken.

Werknemers die vanwege medische of religieuze redenen niet gevaccineerd zijn, kunnen een verzoek indienen om op afstand te blijven werken. Wie zich niet aan de voorschriften houdt, kan worden ontslagen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.