Loopbaan

Branche
facebook

Facebook stelt terugkeer personeel op kantoor uit vanwege deltavariant

Ook terugkomst op kantoren buiten VS vermoedelijk vertraagd.  

13 augustus 2021

Ook terugkomst op kantoren buiten VS vermoedelijk vertraagd.  

Facebook gaat zijn personeel in de VS pas weer in januari 2022 op kantoor ontvangen. De bedoeling was dat de kantoren voor oktober 2021 al  ‘heropend’ werden, maar vanwege de deltavariant van het Coronavirus stelt de techreus de plannen voorlopig uit.

Facebook ging er in eerste instantie vanuit dat kantoren in nog voor de herfst van dit jaar voor minimaal 50 procent bezet konden worden.

“Gezien de recente gezondheidsgegevens die op basis van de deltavariant stijgende Covid-gevallen laten zien, hoeven onze teams in de VS pas in januari 2022 terug naar kantoor te gaan. We verwachten dat dit het geval zal zijn voor sommige landen buiten de VS”, zo laat een woordvoerder weten aan The Register.

Veiligheid voorop

Het bedrijf blijft de situatie volgen en werkt samen met experts om ervoor te zorgen dat veiligheid voorop staat bij de plannen voor een terugkeer naar kantoor. Het personeel in de VS moet bij de terugkeer gevaccineerd zijn en binnen een mondkapje dragen. Google, Amazon en Microsoft kondigden onlangs ook al aan dat de ‘terugkeer naar kantoor’ voor personeel voorlopig wordt uitgesteld.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.