Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook schrapt databedrijf om privacy

Facebook zet het databedrijf Cubeyou op een zwarte lijst. Het is een nieuwe ontwikkeling in het omvangrijke privacyschandaal waarbij de informatie van miljoenen gebruikers is misbruikt. Er wordt nu onderzoek gedaan door Facebook naar Cubeyou.

Eerder werd bekend dat het Britse databedrijf Cambridge Analytica informatie van wel 87 miljoen Facebookgebruikers had misbruikt, onder meer voor de verkiezingscampagne van president Donald Trump. Naar verluidt verzamelde Cubeyou via Facebook informatie van gebruikers om naar eigen zeggen te gebruiken voor academisch onderzoek, maar deze werd gedeeld met marketingonderzoekers.

Privacyschandaal

Deze week verschijnt Facebook-topman Mark Zuckerberg in het Amerikaanse Congres om uitleg te geven te geven over het privacyschandaal. Naar verwachting zal hem onder meer gevraagd worden wat Facebook doet om privacy van gebruikers te verbeteren. Facebook heeft hier al verbetering beloofd.

Facebook gaat vanaf maandag de 87 miljoen gebruikers die slachtoffer zijn geworden van het schandaal op de hoogte te stellen van de zaak. Zij krijgen een gedetailleerd bericht. Daarvan zijn ruim 70 miljoen Amerikanen, maar ook in bijvoorbeeld Groot-Brittannië en Nederland is gebruikersinformatie misbruikt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in