Management

Branche
Mark Zuckerberg

'Facebook-CEO jaagt Instagram-oprichters weg'

De twee oprichters van Instagram nemen ontslag en zijn binnen enkele weken al weg.

Mark Zuckerberg © CC BY - SA 2.0 - Flickr.com Anthony Quintano
25 september 2018

De twee oprichters van Instagram nemen ontslag en zijn binnen enkele weken al weg.

Instagram-oprichters Kevin Systrom en Mike Krieger hebben hun aanstaande vertrek op een blog bevestigd na berichtgeving daarover in The New York Times. De reden voor hun opstappen zou bemoeienis van Facebook-CEO Mark Zuckerberg zijn, die Instagram heeft gekocht.

Volgens Bloomberg zijn de twee topmannen ontevreden over de dagelijkse bemoeienissen van Facebookbaas Mark Zuckerberg. Het moederbedrijf is voor zijn omzet steeds meer afhankelijk van Instagram. De dochteronderneming is in tegenstelling tot Facebook zelf niet verwikkeld in schandalen rond privacyschendingen.

Succesverhaal

Systrom is de algemeen directeur bij Instagram, Krieger is technisch directeur. Beiden lanceerden de socialenetwerksite in 2010. Sindsdien maakt het bedrijf een stormachtige groei door. Het werd in 2012 door Facebook gekocht voor een miljard dollar. Onlangs werd de foto- en video-app als zelfstandig bedrijf door analisten van Bloomberg geschat op een waarde van 100 miljard dollar. Instagram meldde in juni dat het de grens van een miljard maandelijks actieve gebruikers is gepasseerd.

Systrom en Krieger hebben Facebook maandag ingelicht over hun keuze. De twee willen meer tijd vrij maken om hun creativiteit te stimuleren, meldt Systrom in zijn blog op Instragram. "Het bouwen van nieuwe dingen vereist dat we een stap terugzetten, begrijpen wat ons inspireert en passen dat aan met wat de wereld nodig heeft; dat is wat we van plan zijn te doen."

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.