Management

Branche
Pound

Facebook bereikt akkoord over Britse boete

Beroepsprocedures van Facebook en Britse toezichthouder zijn geschorst.

© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com Images Money
30 oktober 2019

Beroepsprocedures van Facebook en Britse toezichthouder zijn geschorst.

Facebook is akkoord gegaan met een boete van 500.000 pond voor zijn rol in het privacyschandaal rond Cambridge Analytica. Dat maakte de Britse privacywaakhond ICO bekend. Zowel Facebook als de toezichthouder staken hun beroepsprocedures tegen de boete. Het socialemediabedrijf erkent dan geen schuld.

Facebook kreeg de boete vorig jaar november. Het is de maximale boete die de privacywaakhond kan opleggen. Volgens de ICO overtrad Facebook de wet door de persoonlijke informatie van gebruikers onvoldoende te beschermen.

Tussen 2007 en 2014 hadden app-ontwikkelaars toegang tot persoonlijke gegevens van Facebookgebruikers, zonder dat die daar toestemming voor hadden gegeven. Het ging niet alleen om mensen die een Facebookapplicatie hadden gedownload, maar ook om gebruikers die bevriend waren met mensen die dat hadden gedaan.

Door de overeenkomst mag Facebook nu ook door de ICO vrijgegeven documenten gebruiken voor zijn interne onderzoek naar Cambridge Analytica. Dat lag deels stil en kan nu weer worden hervat.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.