Overslaan en naar de inhoud gaan

F5 Networks stopt 'web application firewall' in de cloud

F5 Networks mag dan wel in 1996 gestart zijn als een hardwarespecialist in 'load balancing': het bedrijf met thuisbasis in Seattle werkt sinds 2004 rond een proxygebaseerde architectuur waarmee het allerlei diensten voor het beheer en het optimaliseren van applicaties in een netwerk biedt. Met de opkomst van innovaties als SDN en NFV, is F5 Networks ook de omschakeling naar software en clouddiensten gaan maken.
Business
Shutterstock
Shutterstock

"Alle hardware die we hebben, bestaat ondertussen ook als 'software only'. De wereld verandert wel, het consumptiemodel verandert, maar de applicaties blijven dezelfde. En klanten willen dat die applicaties overal en altijd perfect draaien", legt CTO Karl Triebes uit.

Innoveren via security

F5 verhoogt daarbij de aandacht voor security, zo tracht de fabrikant duidelijk te maken op haar eigen Agility-event in Edinburgh (Schotland). Zo introduceert het bedrijf nu ook in Europa een 'web application firewall' die ingepast wordt in het Silverline-platform van services. Die firewall draait in de cloud en moet webapplicaties in het datacenter beschermen. "Ook de uitrol van applicaties wordt versneld en de totale beveiligingskosten voor die applicaties gaan via ons managed service model naar beneden", voegt Triebes daar aan toe. De firewall is geënt op het reeds bestaande 'BIG-IP Application Security Manager' product. Geavanceerde 'layer 7' aanvallen - zoals DDoS, SQL-injection, of AJAX-applicaties - worden met de oplossing gedetecteerd.

Overigens lanceert het bedrijf ook een service die specifiek online fraude moet bestrijden. "Verwacht in de toekomst van ons zeker meer initiatieven met soortgelijke security-focus", zegt Triebes.

De nieuwe strategie van F5 maakt dat het bedrijf nu ook de concurrentie aangaat met spelers als Juniper, Fortinet en Checkpoint.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in