Beheer

Personal Tech
Logitech c920

Excuses Microsoft voor Windows 10 update webcam probleem

Geen workaround voor probleem dat de Anniversary Update vrijwel alle USB-webcams onklaar maakt.

Logitech c920 © Logitech
23 augustus 2016

Geen workaround voor probleem dat de Anniversary Update vrijwel alle USB-webcams onklaar maakt.

Microsoft verwacht het probleem met de patchronde in september op te kunnen lossen.

Microsoft erkent dat de communicatie rond dit probleem veel te wensen overlaat. De reden dat de webcams niet goed meer functioneren komt voort uit de wens dat verschillende apps tegelijk van de webcam gebruik kunnen maken. Tot voor de Anniversary Update kon dat niet.

Om te voorkomen dat de prestaties van het systeem zouden lijden onder het gelijktijdig gebruik van de camera, bouwde Microsoft de mogelijkheid in dat het gebruik van MJpeg en H.264-gecodeerde video van USB-webcams kon worden geblokkeerd.

Het gevolg is echter dat wanneer een app toch probeert deze codering te gebruiken, de webcam vast loopt. Het probleem doet zich zowel bij populaire consumentenwebcams voor zoals de Logitech C920 als bij sommige professionele camera's die bedrijfsmatig worden gebruikt.

Hoewel volgens Mike M. van het Microsoft camera-team de functionaliteit grondig is getest, onder meer met partners en in het Windows Insider-programma, kwamen de problemen al snel na het begin van de uitrol van Windows 10 Anniversary Update naar boven.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
Hans Pijlman 24 augustus 2016 15:57

Er zijn niet alleen Webcam problemen, maar in Win10 kunnen standaard DVD's ook niet meer worden gespeeld door het ontbreken van de voor MPEG en H.264 benodigde codecs. Voor vele gebruikers eveneens een rampen scenario.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.